KAS Bank 1ste service provider OTC derivaten derden

07 mei 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

REGIS-TR, de gemeenschappelijke Europese Trade Repository van Clearstream (Deutsche Börse Group) en Iberclear (BME) heeft een overeenkomst met KAS BANK getekend als hun eerste service provider voor het melden van OTC derivaten transacties van derden. KAS BANK behoort tot de eerste instellingen die het on-boarding proces tijdig hebben voltooid waar vele andere nog bezig zijn met de voorbereidingen om eind juni met de aanlevering van de rapportages te kunnen beginnen.

"KAS BANK is zeer verheugd zich aan te kunnen sluiten op REGIS-TR", zegt Sikko van Katwijk, lid Raad van Bestuur KAS BANK. "Wij begrijpen de gevolgen van de nieuwe EMIR regelgeving voor de markt en geloven dat REGIS-TR ons de beste oplossing biedt voor de geautomatiseerde verwerking van rapportages over derivatentransacties door de vele partijen die hiertoe verplicht zijn. Door onze klanten nu al te faciliteren bij de rapportages over hun derivatenposities (OTC en beursgenoteerd) zijn zij in de gelegenheid om ruim binnen de gestelde deadline te voldoen aan de nieuwe regelgeving onder EMIR. KAS BANK biedt deze dienst aan alle marktpartijen aan als onderdeel van onze dienstverlening aan beleggers en handelaren om te voldoen aan de bredere EMIR regelgeving die gefaseerd zal worden ingevoerd.”

Kasbank derivaten groot

Verbeterd centraal transactieregister dat voldoet aan nieuwe regelgeving

Nicolas Boatwright, adjunct-directeur van REGIS-TR, is ingenomen met het besluit van KAS BANK. "Wij beschouwen KAS BANK een echte partner in de roll-out van onze oplossing. REGIS-TR heeft haar business model zodanig ingericht dat het flexibel genoeg is om het on-boarding proces van zowel financiële als niet-financiële entiteiten in alle soorten en maten soepel te laten verlopen. Met de lancering van onze testomgeving ruim voor de start van de nieuwe regelgeving van de ESMA geven wij marktpartijen de tools die zij echt nodig hebben om te garanderen dat zij volledig voldoen aan de technische normen van de ESMA . Dit wordt weerspiegeld in de toename van 250% in het aantal deelnemers aan onze testomgeving in de laatste drie maanden."

REGIS-TR is een centraal transactieregister voor alle derivatentransacties in meerdere productcategorieën en jurisdicties. REGIS-TR vergemakkelijkt administratieve taken en helpt bij het verbeteren van de operationele bedrijfsvoering van deze transacties. Voor de aangesloten partijen verzamelt en beheert REGIS-TR gegevens van de transacties gemeld door gebruikers en geeft marktpartijen en toezichthouders toegang tot een geconsolideerd globaal overzicht van deze afgeleide posities, een overzicht dat tot op heden niet beschikbaar was. REGIS-TR voldoet aan alle nieuwe regelgeving zoals die tot nu toe publiek zijn gemaakt en bedient zowel financiële als niet-financiële instellingen. Het transactieregister heeft tot doel flexibele participatieniveaus aan te bieden, passen bij de uiteenlopende profielen en behoeften van alle betrokken partijen en actoren in de derivatenmarkt.