Betalen met QR-code met ING mobiel bankieren app

18 april 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ING maakt het met een nieuwe functie in zijn Mobiel Bankieren app sinds kort eenvoudiger om betalingen te ontvangen. ING-klanten kunnen in de app een betaalverzoek aanmaken in de vorm van een QR-code, die andere klanten van de bank met hun eigen smartphone kunnen scannen. Na het scannen kan de klant direct de betaling bevestigen door het invullen van zijn of haar mobiele pincode.

ING heeft eind vorige week een nieuwe functie geïntroduceerd in zijn Mobiel Bankieren app. Klanten kunnen nu betalingen uitvoeren door het scannen van een QR-code op de smartphone van de ontvanger. “Door de toevoeging van betalen via de QR-code in onze app maken we weer een stap in onze ambitie om bankieren nog makkelijker te maken. Klanten kunnen vanaf nu snel onderling geld overmaken zonder invoer van een lang rekeningnummer door een betaalverzoek in de app aan te maken”, vertelt Jeroen Losekoot, Manager Marketing Internet & Mobiel bij ING.

Betalen met QR-code met ING mobiel bankieren

Losekoot legt uit hoe de nieuwe functie precies werkt: “De klant maakt zelf in de Mobiel Bankieren app een betaalverzoek aan op zijn smartphone. De app genereert vervolgens een QR-code. De betalende partij scant vervolgens de QR-code in de Mobiel Bankieren app op zijn smartphone en bevestigt daarna de betaling met zijn mobiele pincode.” Met deze toepassing wil ING onderlinge betalingen tussen haar klanten sneller en eenvoudiger laten verlopen. Het is een toevoeging op de andere betaalmogelijkheden die de bank eerder al introduceerde, onder meer betalen via stembediening en vingerafdrukherkenning.

Zakelijk gebruik
Ook voor zakelijke klanten kan het gebruik van QR-codes mogelijkheden bieden, vervolgt Losekoot. Zo kunnen ondernemers eenvoudig hun klanten ter plekke een betaling laten uitvoeren via een QR-code. “Steeds minder klanten hebben cash op zak of aan huis en deze eenvoudige toepassing biedt een goed alternatief voor een snelle en makkelijke betaling”, licht Losekoot toe.

Nu is het betalen en betalingen ontvangen met QR-codes alleen nog beschikbaar voor klanten van ING. Maar, legt Losekoot uit, ook andere banken kunnen gebruik gaan maken van de QR-codes van ING. “Onze QR-code is een SEPA compatible QR. Dit betekent concreet dat iedere bank, als ze hun eigen bankieren app geschikt maken om QR-codes uit te lezen, betalingen op deze manier kunnen accepteren. We hanteren hier namelijk een universeel protocol”, sluit hij af.