Evi gaat omnichannel met nieuwe mobiele app

18 november 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Evi, de online spaar- en beleggingscoach van private bank Van Lanschot, heeft gisteren zijn nieuwe app gelanceerd voor mobiele telefoons. Daarmee is de online dienst, die reeds beschikt over een website en app voor tablets, nu volledig omnichannel.

Medio oktober 2013 brak Van Lanschot de traditie van private banks door een online servicemodel voor vermogensbeheer, beleggingsadvies en sparen te lanceren. Evi was geboren, een online dienst voor de klanten van Van Lanschot. In Nederland en België is sinds de start van Evi al meer dan €1 miljard aan de online vermogensbeheerder toevertrouwd.

Evi

Omnichannel dienstverlening
De dienstverlening van Evi is in de afgelopen twee jaar steeds verder uitgebreid. Naast de website waarmee klanten hun vermogen kunnen beheren en beleggingen kunnen overzien, heeft Van Lanschot Evi uitgerust met een uitgebreide app voor tablets. Eerder in 2015 werd het servicemodel verder uitgebreid met Evi Pensioen, waarmee de online tool ook kan worden ingezet voor pensioenopbouw.

Eerder deze week heeft Van Lanschot een nieuw onderdeel van Evi gelanceerd. Een nieuwe app voor mobiele telefoons, zowel beschikbaar voor iOS als Android. “Met deze toevoeging is de omnichannel dienstverlening van Evi een feit. Vanaf nu kunnen klanten de ontwikkeling van het vermogen dat Evi voor hen beheert volgen via mobiele telefoon, tablets en uiteraard via de website evivanlanschot.nl”, aldus de private bank.

Alle relevante informatie over de beleggingsrekening van de klant worden getoond in het dashboard van de nieuwe Evi-app. Klanten kunnen hun rendement bekijken, factsheets inkijken van beleggingsfondsen, en zelfs aan- en verkoopopdrachten geven. Ook alle transacties uit het verleden zijn zichtbaar in het rekeningoverzicht. Om klanten bij te staan publiceert Evi maandelijks beleggingsvideo’s of ‘beleggings-vlogs’. Van Lanschot laat weten nog niet klaar te zijn met de vernieuwing en verbetering van zijn online beleggingstool, die al vanaf €10.000 te gebruiken is.