Synechron neemt FSI adviesbureau Double Effect over

25 april 2013 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

Internationaal IT dienstverlener Synechron heeft het Nederlandse advieskantoor Double Effect overgenomen. Beide adviesbureaus richten zich uitsluitend op banken, verzekeraars en instellingen actief in de financiële sector. Waardeproposities van de twee bedrijven worden geïntegreerd. Door de overname verwachten de partners hun ambitieuze groeidoelstellingen verder te kunnen realiseren.

Synechron is gespecialiseerd in softwareoplossingen voor de financiële sector, waaronder op het gebied van kapitaalmarkten, verzekeringen, hypotheken, energie, grondstoffen en digitale media. De IT dienstverlener heeft 4.000 medewerkers verspreid over 8 kantoren in Noord-Amerika en 6 in de rest van de wereld (Canada, London, Amsterdam, Tokyo, Singapore en Dubai).

Double Effect is een Nederlands consultancybureau gespecialiseerd in strategie executie binnen het Financial Services domein. Het adviesbureau biedt diensten aan het gebied van onder meer financial markets, risk management, payments, securities processing en asset management. Double Effect heeft 76 consultants en kantoren in Amsterdam, Singapore en Frankfurt. In de afgelopen jaren heeft het diverse banken ondersteund bij strategische transformaties, waaronder de grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank.

Double Effect en Synechron​

Synergie
Met de overname spelen de adviesbureaus in op een belangrijke verschuiving in de adviesmarkt. Banken en verzekeraars vragen steeds meer naar geïntegreerde management- en IT-consultancy oplossingen. Door de combinatie van de management consulting expertise van Double Effect en de IT-consulting dienstverlening van Synechron kunnen de partners beter inspelen op deze trend.

Ambitieuze groeidoelstellingen
Beide partners hebben de afgelopen jaren snelle groei meegemaakt. Synechron is sinds de oprichting in 2001 met 35% per jaar gegroeid (CAGR over 6 jaar), resulterend in een omzet van $200 miljoen op jaarbasis. Hiermee is het een van de snelst groeiende bedrijven in de technologische advieswereld. In de afgelopen jaren versterkte het ICT-bedrijf haar marktpositie door de overnames van 110 Technologies, SysCore Solutions en Esquire Systems.

Ook Double Effect, opgericht in 2003, realiseerde het afgelopen decennium ondanks de aanhoudende crisis indrukwekkende groei. In 2010 brak het door de barrière van 50 consultants, in 2011 opende het een kantoor in zakencentrum Singapore en onlangs werd ook een vestiging geopend in Frankfurt.

Double Effect - oprichters

In een persbericht laten de partners weten dat ze door de overname verwachten het groeitempo verder te kunnen versnellen. Pablo van den Bosch, mede-oprichter van Double Effect, licht toe: “Als onderdeel van het Synechron team kunnen we ons aanbod uitbreiden en synergieën vinden waarmee wij voorbereid zijn op de volgende groeifase”. Voor Synechron levert de overname - naast de aanvullende management consultancy dienstenportefeuille – ook een sterkere marktpositie in Europa en het Verre Oosten. “De overname geeft ons de beschikking over strategische vaardigheden en toegang tot de Europese markt en opkomende markten in het Verre Oosten, waar Double Effect al sterk aanwezig is” aldus Faisal Husain, CEO van Synechron.

Draagvlak
Volgens mede-oprichter Bas Heijnen was het interne draagvlak voor een fusie met Synechron groot: “De indrukwekkende referenties en het track record van Synechron in de financiële dienstverlening maakte de keus voor ons eenvoudig”. Husain vult aan: “Synechron en Double Effect delen dezelfde belangrijke waarden waardoor de bedrijfsculturen perfect op elkaar aansluiten”.