Double Effect ontwikkelt visie op liquiditeit risico management

18 mei 2012 Banken.nl 1 min. leestijd

Double Effect heeft samen met Professor Massimo Massa (INSEAD) een nieuwe visie uitgebracht op het gebied van liquiditeit risico management. Volgens het adviesbureau kan de nieuwe aanpak professionele vermogensbeheerders helpen met het verhogen van hun volwassenheid. De partners hebben de visie medio april gepresenteerd tijdens de seminar “The future of Asset Management - Completing Liquidity Risk Management Practices” op Nyenrode Business Universiteit.

Tijdens de seminar stonden drie thema’s centraal:
- Een visie op hoe een volledige liquiditeit risico management functie kan worden ontwikkeld
- Praktijkervaringen vanuit de wereld van banken
- Top 3 kritische succesfactoren die per direct moeten worden geadresseerd

DNB liquiditeitraamwerk
Als uitgangspunt heeft Double Effect adviseur Elmo Olieslagers het DNB liquiditeitraamwerk toegelicht, welke bij banken wordt toegepast: het zogeheten ILAAP. De centrale vraag was vervolgens wat de benodigdheden zijn om een volledig liquiditeit risico management beeld bij pensioen- en verzekerings-instellingen te ontwikkelen.

Deelnemers waren senior risico- and investmentprofessionals, waaronder executives en MT leden van APG, PGGM, Syntrus Achmea, BNP Paribas and ING Investment Management.

Over Double Effect
Double Effect is een adviesbureau dat financiële instellingen helpt met strategie translatie en implementatie. Double Effect is opgericht in 2003 en opereert Amsterdam en Singapore. In augustus 2008 opende het ook een vestiging in Singapore.