ABN AMRO investeert in FinTech startups

15 oktober 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Om de kennis, technologie en innovatiekracht van startups in de FinTech sector te benutten investeert ABN AMRO €10 miljoen in deze bedrijven. Hiertoe richt de bank het investeringsfonds Digital Impact Fund op waaruit investeringen van €250.000 en €1.500.000 worden gedaan. Eerder lanceerde ABN AMRO al The Startup Orgy om de samenwerking met en tussen startups te stimuleren.

ABN AMRO investeert €10 miljoen in startups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Frank Verkerk, directeur digital banking: ‘Door te investeren in deze bedrijven kan ABN AMRO de kennis, technologie en innovatiekracht van deze bedrijven benutten om haar klanten nog beter te bedienen. De startups kunnen op hun beurt profiteren van ónze ervaring, expertise en netwerk van investeerders. Belangrijker nog is dat ze kunnen groeien omdat hun afzetmarkt groter wordt doordat ze ook onze klanten bereiken.’

ABN AMRO - Digital Impact Fund

Investeringscriteria

De bank investeert in bedrijven die al een product hebben gelanceerd en zich inmiddels in de groeifase bevinden, bij voorkeur Europese FinTechs. Een belangrijk investeringscriterium is dat de startup producten en technologieën ontwikkelt die nuttig zijn voor ABN AMRO klanten of de bedrijfsvoering van ABN AMRO zelf. Het fonds heeft 10 miljoen Euro ter beschikking, het bedrag van een investering ligt tussen de €250.000 en €1.500.000.

Vervolgstap

Het oprichten van dit investeringsfonds is een logische vervolgstap voor de bank in haar innovatie- en digitaliseringsstrategie. ABN AMRO investeert al in samenwerking met startups door ze in contact te brengen met partijen uit haar netwerk voor investeringen. Daarnaast biedt ABN AMRO faciliteiten en expertise binnen TSO Munt Square, een co-working space voor startups in een voormalig ABN AMRO bankkantoor.