ING, Rabo en ABN scoren goed op work-life balance

20 juli 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Uit een analyse van online carrièreplatform Glassdoor blijkt dat ING, Rabobank en ABN AMRO tot de Nederlandse top horen op het gebied van work-life balance. De top 10 is samengesteld aan de hand van reviews van Nederlandse werknemers over de bedrijven waar zij werkzaam zijn, en wordt aangevoerd door kennisinstituut TNO.

De reputatie van banken ligt sinds de financiële crisis onder vuur. Maar ondanks dat blijven de Nederlandse grootbanken hoog scoren op allerlei lijstjes en rankings. ING Bank, Rabobank en ABN AMRO staan bijna steevast bovenaan de lijsten van favoriete eerste werkgevers, en ook bij het ‘Intermediair Imago Onderzoek’ komen de banken terug als top 10-spelers in de Nederlandse arbeidsmarkt.

Top 10 bedrijven op het gebied van werk-prive balans

Top 10 work-life balance
En ook in de top 10 van bedrijven met de beste work-life balance komen de drie financiële dienstverleners terug. De lijst is opgesteld door carrièrecommunity Glassdoor, die wereldwijd reviews verzamelt over werkgevers. Aan de hand van de reviews van Nederlandse werknemers heeft Glassdoor een top 10 opgesteld van Nederlandse bedrijven met de beste balans tussen werk en privé. ING prijkt op de tweede plek in de lijst met een waardering van 4,2 (op een vijfpuntsschaal) en vormt samen met nummer 1 TNO (4,5) en Philips (4,1) de top 3.

Op de vierde plek volgt Rabobank (4,1), en ook ABN AMRO (4,0) weet een plekje in de top 10 te veroveren – de achtste plaats net onder KPN.

TNO
Nummer 1 TNO laat weten ‘trots te zijn’ op de hoge waardering van hun medewerkers. Het kennisinstituut heeft zelfs speciale werk-privébalans adviseurs in dienst om de balans zo optimaal mogelijk te houden.