Triodos Bank: Klimaatgarant wint Hart-Hoofdprijs 2015

22 mei 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen dinsdagavond is Klimaatgarant in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam uitgeroepen tot winnaar van de Hart-Hoofdprijs 2015. Het Ridderkerkse bedrijf dat de energieprestatie van woningen drastisch verbetert, kreeg de meeste stemmen van het publiek.

Hart-Hoofdprijs
De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs die in 2011 is ingesteld door Triodos Bank. De bank wil er de aandacht mee vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector – en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren.

De winnaar van de Hart-Hoofdprijs wint een bedrag van €10.000 om zijn of haar onderneming verder te ontwikkelen. Vorig jaar won Roetz-Bikes van Tiemen ter Hoeven en Mark Groot Wassink de prijs, nadat 22.567 stemmen waren uitgebracht.

Klimaargarant
Het Ridderkerkse bedrijf Klimaatgarant dat de energieprestatie van woningen drastisch verbetert, is uitgeroepen tot winnaar van de Hart-Hoofdprijs 2015. Klimaatgarant wil het bedrag inzetten voor een opleiding energieneutraal bouwen, zodat er straks meer mensen zijn die dit principe uitdragen en in de praktijk brengen.

Klimaatgarant was genomineerd omdat het bedrijf samen met gemeentes, projectontwikkelaars en bouwbedrijven bekijkt hoe ze in woningen de hoogst mogelijke energiebesparing kunnen realiseren, met vaak een warm huis zonder energierekening als resultaat. In een speciaal voor de Hart-Hoofdprijs geproduceerde korte film (1’09’’) vertelt Wim van den Bogerd van Klimaatgarant over zijn drijfveren:

21.908 stemmen
De belangstelling voor de vijfde Hart-Hoofdprijs was groot. Maar liefst 21.908 mensen hebben hun stem uitgebracht op een van de kandidaten. Naast Klimaatgarant waren WVO Zorg, De Hallen, Kytopia, Vechtclub XL en Biologische Boerderij Schuttershof genomineerd. Elke genomineerde vertelt op www.triodos.nl/hart-hoofdprijs in een korte video over zijn of haar initiatief. De video's zijn in totaal 160.000 keer bekeken. Het bleef tot het laatste moment spannend wie van de genomineerden de prijs zou winnen. Alle kandidaten kregen veel stemmen en in de top drie was het verschil slechts enkele honderden stemmen. Klimaatgarant won uiteindelijk met 5.624 stemmen.