Triodos maakt nominaties Hart-Hoofdprijs 2015 bekend

07 april 2015 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 19 mei 2015 reikt Triodos Bank voor 5de keer de Hart-Hoofdprijs uit aan de ondernemer die met zijn of haar hart én hoofd een bijdrage levert aan een duurzame wereld. Dit jaar zijn zes vernieuwende en inspirerende ondernemers genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs.

De winnaar van de Hart-Hoofdprijs wint een bedrag van €10.000 om zijn of haar onderneming verder te ontwikkelen. Vorig jaar won Roetz-Bikes van Tiemen ter Hoeven en Mark Groot Wassink de prijs, nadat 22.567 stemmen zijn uitgebracht.

Genomineerden voor de Hart-Hoofdprijs 2015 zijn:

De Hallen
Monumentale tramremise nu dynamisch hart Amsterdam-West. Een rijksmonument dat op duurzame wijze is getransformeerd in een centrum voor media, cultuur, mode, horeca en ambachten. De Hallen levert een belangrijke bijdrage aan een nieuwe, prettige en levende plek in de wijk.

Klimaatgarant
Een warm huis zonder energierekening. Samen met bouwbedrijven bekijken ze hoe ze in de woningen een zo optimale en effectief mogelijke energiebesparing kunnen realiseren. Het maakt Klimaatgarant een koploper op dit gebied. Zij garandeert dat woningen geen energie meer verbruiken gedurende 25 jaar.

Kytopia
Muzikale speeltuin in binnenstad Utrecht. In 2010 richtte hij de creatieve speeltuin Kytopia op. De muzikale vrijplaats in Utrecht is een laboratorium, label, productiehuis én community ineen. Het biedt ruimte aan tal van muzikanten uit de hip hop, jazz, dance- en popmuziek. Sinds kort is Kytopia gevestigd in het voormalige Tivoli Oudegracht in Utrecht. Een plek waar creativiteit en kwaliteit kunnen groeien.

Schuttershof
Melkrobot ‘achtervolgt’ koeien. In 2013 ontwikkelde Herbert Groeneveld voor zijn vijftig melkkoeien een innovatieve mobiele melkrobot. Hiermee kunnen de koeien door de uitgestrekte uiterwaarden bij de Maas grazen en toch gemolken worden. Deze innovatie geeft veel mogelijkheden voor boeren die nu nog te weinig weiden beschikbaar hebben voor een biologische bedrijfsvoering.

Vechtclub XL
Oud pillenmagazijn nu bruisende broedplaats. Het voormalig magazijn van 2500 vierkante meter is met hergebruikte materialen en milieuvriendelijke oplossingen omgebouwd tot een bedrijfsverzamelgebouw van 4500 m2 met 120 huurders. Vechtclub XL bestaat uit ontwerpstudio's, werkplaatsen, flexwerkplekken, presentatie- en expositieruimtes, een podium, moestuin en restaurant. Het is een brandpunt van cultureel ondernemerschap, waarbij het draait om samenwerken, innoveren en van elkaar leren.

WVO Zorg
De organisatie staat voor zorg met inhoud en is aangesloten bij Planetree, een innovatief zorgmodel en internationaal netwerk waarin mensgerichte zorg centraal staat. WVO Zorg heeft 13 eigen locaties en biedt thuiszorg, revalidatie, verpleging en dagopvang. De belevingswereld van bewoners en staat hierbij centraal. In Middelburg bouwde WVO Zorg een innovatief en energiezuinig nieuw pand. Daarmee creëert WVO Zorg onder andere in Middelburg een ‘helende’ omgeving waarin technologie in het duurzame gebouw ondersteunend en besparend is.