Roetz Bikes trotse winnaar van Hart-Hoofdprijs 2014

22 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Roetz-Bikes is de trotse winnaar van de Triodos Hart-Hoofdprijs 2014, de prijs voor de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer. Triodos Bank reikte de publieksprijs dinsdagavond uit aan Roets-Bikes, nadat 22.567 stemmen zijn uitgebracht.

Roetz Bikes

Roetz Bikes is opgericht door Tiemen ter Hoeven en Mark Groot Wassink. Samen streven ze ernaar om de waarde van mens en materiaal op een goede wijze te benutten, door middel van het produceren van innovatieve, stijlvolle fietsen in een verantwoord proces. 

Roetz Bikes was genomineerd omdat het de ‘waarde’ van mens en materiaal op een bijzondere manier benut: in sociale werkplaatsen worden stijlvolle, kwalitatief hoogwaardige fietsen geproduceerd met gebruik van afgedankte fietsframes en verrassende, natuurlijke materialen.

Kijk hier naar de reactie van oprichters Tiemen ter Hoeven en Mark Groot Wassink.

 

Triodos Hart-Hoofdprijs 2014

De Triodos Hart-Hoofdprijs 2014 kende dit jaar negen genomineerde ondernemers die met zijn of haar hart én hoofd een bijdrage levert aan een duurzame wereld. Triodos wil met deze prijs de aandacht vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector - en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren. 

De winnaar van de Hart-Hoofdprijs wint een bedrag van €10.000 om zijn of haar onderneming verder te ontwikkelen. Roetz Bikes wil het bedrag gebruiken om de productie van haar fietsen, die nu al voor zo’n 70% uit hergebruikte onderdelen en materialen bestaan, volledig cradle-to-cradle te gaan maken.

Om het doel van een volledig gerecyclede fiets te bereiken, maakten de twee ondernemers na de uitreiking bekend dat ze oude fietsen uit Amsterdamse grachten gaan dreggen. Hiervoor zouden ze graag met de gemeente willen samen werken.