ING: Nu al meer contactloze betalingen dan in heel 2014

20 april 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het aantal contactloze betalingen blijft exponentieel stijgen. ING meldt dat in het eerste kwartaal van 2015 al ruim 7 miljoen keer op deze manier is betaald. Dat is meer dan in heel 2014 toen ING-klanten 5 miljoen keer contactloos betaalden. De meeste contactloze betalingen worden gedaan in bedrijfsrestaurants. Het gemiddelde bedrag dat contactloos betaald wordt, is €5,76.

De groei zet door
Steeds vaker betalen klanten van ING tot en met €25 gemakkelijk, snel en veilig door de Betaalpas kort en dicht tegen de betaalautomaat aan te houden. Het gaat hierbij vooral om kleine bedragen.

Contactloze betalingen bij ING

Bij de start van contactloos betalen in april 2014 waren er 30.000 betaalautomaten in Nederland waar contactloos betalen mogelijk was. Inmiddels is dit aantal meer dan verdubbeld en zijn er 65.000 betaalautomaten geschikt. De lunch wordt het vaakst contactloos betaald. Cateringbedrijven staan op nummer 1. Daarna volgen de dagelijkse boodschappen en versnaperingen bij supermarkten. En ook op stations wordt vaak contactloos betaald.

Betaalpassen
Ruim 6,5 miljoen Betaalpassen van ING zijn inmiddels geschikt voor deze manier van betalen. De pas is herkenbaar aan het contactloos betalen logo op de achterkant van de pas. Klanten ontvangen de nieuwe pas vanzelf als de oude pas toe is aan vervanging. Klanten die dat willen, kunnen al eerder kosteloos een contactloze Betaalpas aanvragen via Mijn ING of op een ING-Kantoor.