Investment banks investeren in peer to peer lending

30 januari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Twee van s ‘werelds grootste investment banks - Société Générale en Goldman Sachs- overwegen om actief te worden in de snelgroeiende peer to peer lending sector. Dat meldt The Financial Times. Peer to peer lending is een vorm van crowdfunding waarbij consumenten elkaar geld kunnen lenen voor bijvoorbeeld een nieuwe auto.

Dit geeft maar weer eens aan dat de gevestigde financiële instellingen nieuwe technologie omarmen om zo te voorkomen dat ze op de kredietmarkt buiten spel worden gezet. Diverse banken waaronder de twee investment banks staan volgens The Financial Times op het punt om te investeren in Aztec, een snelgroeiend peer to peer lending platform.

Peer to peer lending

Toen peer to peer financiering tien jaar geleden werd geïntroduceerd was de grondgedachte om banken te omzeilen door vraag en aanbod van geld bij elkaar te brengen met state of the art technologie. Maar nu de vraag naar peer to peer lending significant aan het groeien is, wenden de platformen zich tot de grote financiële instellingen om hun groei te financieren.

Société Générale en Goldman Sachs zijn niet enige banken die actief willen worden of zijn op de peer to peer lending markt. Zo werken Santander en RBS in de UK samen met peer-to-peerleenbedrijven en werd in de US het grootste financiële peer-to-peerplatform overgenomen door een consortium van banken.