Knab, Saxo, ING en ASN winnaars Gouden Stier 2014

17 november 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Knab, Saxo Bank, ASN Bank en ING zijn de winnaars van de Gouden Stier 2014, ook wel de Oscars van de beleggingswereld genoemd. Zeven winnaars zijn aangewezen door een jury bestaande uit Peter Verhaar, Jaap Koelewijn, Giuseppe van der Helm, Corné van Zeijl en Koen Laarhoven. De enige winnaar die dit jaar is gekozen door het publiek, is de winnaar van de stier voor beste Beleggingsexpert van 2014.

Gouden Stier

De Gouden Stier is dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door Belegger.nl en zoals ieder jaar vindt de prijsuitreiking plaats in de Posthoornkerk in Amsterdam. Voor de Gouden Stier 2014 zijn door de redactie van Belegger.nl 40 genomineerden bepaald, verdeeld over 8 categorieën. Vorig jaar behoorden Lynx (broker), Triodos (Groene Stier) en Theodoor Gilissen (vermogensbeheerder) tot de grote winnaars.

Gouden Stier 2014 - Winnaars

De winnaars van de Gouden Stier 2014:
Broker: Saxo Bank
Groene Stier: ASN Milieu & Waterfonds
Nieuw Beleggingsconcept: Knab Gemaksbeleggen
Vermogensbeheerder: Theodoor Gilissen
Educatieve Beleggingsinstelling: Morningstar
Beleggingsfonds: Skagen Global
Indexbelegger: SPDR S&P Global Dividend Aristocrats UCITS ETF
Beleggingsexpert: Bas Heijink (ING)

Publieksprijs

De enige winnaar die dit jaar is gekozen door het publiek, is de winnaar van de stier voor beste Beleggingsexpert van 2014: Bas Heijink. Bezoekers van Belegger.nl hebben ook dit jaar massaal gestemd op de experts. Er kwam dit keer zelfs een recordaantal stemmen binnen van bijna 15.000. De technisch analist van ING kreeg de meeste stemmen van het publiek en mag zich dan ook Beleggingsexpert van 2014 noemen.

Vermogensbeheerder

In categorie vermogensbeheerder werd de winnaar bepaald aan de hand van de input van vermogensbeheerders. Vermogensbeheerders moesten aan de hand van de casus een beleggingsvoorstel maken en insturen. Op basis van de ingezonden voorstellen, zijn de vijf genomineerden bepaald. De jury heeft uiteindelijk Theodoor Gilissen Bankiers als winnaar gekozen.