KAS BANK: Operationele winst ruim 50% hoger

31 oktober 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KAS BANK heeft de winst in de afgelopen drie kwartalen van dit jaar zien stijgen naar € 23,9 miljoen. De operationele winst kwam uit op € 10 miljoen. Dat is 50 % meer operationele winst dan een jaar eerder. Dat maakte de Amsterdamse bank en specialist in effectendienstverlening eerder deze week bekend. De solvabiliteit bleef onveranderd hoog op 22%. De kosten daalden met ruim 10%, waarbij de daling in het derde kwartaal stabiliseerde ten opzichte van de eerste zes maanden.

Stijgende omzet in de pensnioensector

De omzet nam in de eerste drie kwartalen van dit jaar met 12 % toe tot € 98 miljoen. Dit was te danken aan een eenmalige bate in het eerste kwartaal van dit jaar. “Het derde kwartaal kenmerkte zich door voortgaande groei in de institutionele kernmarkten. Met name de pensioensector kenmerkte zich door voortgaande groei”, aldus KAS BANK in het persbericht.

Operationele winst voor KAS BANK

Steeds meer pensioenfondsen beseffen dat ze een lokale partner nodig hebben om tijdig te kunnen inspelen op nieuwe regelgeving en om transparant te kunnen rapporteren over de kosten, aldus de effectendienstverlener. KAS BANK biedt institutionele beleggers risico- en rapportagediensten aan over de kosten en andere onderliggende gegevens van hun beleggingen.

Bewaring gegeven vermogen

KAS BANK heeft het in bewaring gegeven vermogen in het derde kwartaal zien stijgen. De zogenoemde Assets under Administration namen in het derde kwartaal toe met 7% naar € 385 miljard. Door de aanvullende omzet vanuit de bewaarfunctie in de nieuwe AIFMD regelgeving bedraagt de groei in provisie inkomsten bij Asset Services 7 % 

Financiële markten nog onrustig

De financiële instelling gaf ook aan dat de financiële markten nog onrustig zijn met renteniveaus in Duitsland en Nederland die naar historische dieptepunten zijn gezakt en beleggers noodzaken om naar andere beleggingen uit te wijken. Pensioenfondsen en verzekeraars voelen daarbij ook steeds meer de druk van ECB-maatregelen om de economie te stimuleren, zoals de negatieve rente op bij de centrale bank gestalde gelden.

KAS BANK blijft in deze complexe marktomgeving haar conservatieve risicoprofiel gebruiken, waarbij overtollige liquiditeiten bij de centrale banken worden geplaatst.