Van Lanschot lanceert Vermogensregie nieuwe stijl

15 oktober 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van Lanschot presenteert Vermogensregie nieuwe stijl: een innovatief concept voor Private Banking klanten waarmee wordt ingespeeld op de stijgende behoefte van klanten aan ondersteuning bij de opbouw en het behoud van hun vermogen.

"Het is onze ambitie om klanten in elke levensfase goed te kunnen bedienen en een partner in life voor hen te zijn. Bij Vermogensregie kijken we niet alleen naar financiële doelen, maar ook naar andere persoonlijke en maatschappelijke doelen. Het is een concrete invulling van onze wealth management strategie die klanten het overzicht en de rust geeft over hun vermogen op de lange termijn" aldus Richard Bruens, algemeen directeur Private Banking en lid van de Raad van Bestuur.

Van Lanschot

Vermogensopbouw: steeds meer een individuele verantwoordelijkheid

In de drukte van het dagelijkse leven is het niet eenvoudig om stil te staan bij de opbouw en het behoud van vermogen. We weten allemaal dat het belangrijk is, maar weinig mensen nemen de tijd om er eens goed voor te gaan zitten. Tegelijkertijd verandert er van alles op het gebied van pensioenen, zorgkosten, hypotheekrenteaftrek en talloze andere terreinen. De eigen verantwoordelijkheid voor vermogensopbouw wordt steeds groter. Grondige financiële en fiscale kennis is nodig om de consequenties van de keuzes die je maakt op de lange termijn te kunnen overzien. Zijn je doelstellingen haalbaar? Wat zijn de risico's? Zijn er alternatieven?

Scan Overmorgen

Van Lanschot Vermogensregie is een hulpmiddel voor mensen die een helder inzicht willen hebben in de haalbaarheid van hun doelen en de risico's waarmee zij rekening moeten houden. Van Lanschot heeft een nieuwe werkwijze ontwikkeld die wordt ondersteund door een digitale applicatie en een tablet. Met deze nieuwe aanpak kunnen private bankers de wensen en behoeften van de klant nog beter in kaart brengen. Abstracte wensen worden in een gesprek met de banker concreet gemaakt door klanten te vragen hun prioriteiten af te wegen. Wensen en doelen worden in een tijdlijn geplaatst: de Scan Overmorgen. De resultaten worden voor de klant vertaald in een vermogensregierapport. Dit overzicht van doelen, oplossingen en risico's wordt daarna jaarlijks, of als de omstandigheden daarom vragen, tegen het licht gehouden en zo nodig geactualiseerd. De expertise van het Van Lanschot Kenniscentrum wordt ingeschakeld voor specifieke vraagstukken op financieel, fiscaal en beleggingsgebied.

Genoeg waarvoor?

Vermogensregie wordt gelanceerd met een nieuwe campagne rond de vraag: Genoeg waarvoor? Hiermee zal in de komende periode worden geadverteerd op radio, buitenreclame en online. Met de nieuwe pay off "Geef uw vermogen een horizon" onderstreept Van Lanschot haar belofte om mensen met het innovatieve Vermogensregie inzicht te geven in hun wensen en doelen, en hoe deze te bereiken.