Bladeren

Private Banker

De Private Banker adviseert en ondersteunt vermogende particulieren en ondernemers met het realiseren van hun vermogensdoelstellingen. Op basis van de financiële situatie van de klant zal de Private Banker een vermogensplan opstellen en adviseren over mogelijkheden voor groei, behoud of overdracht van het vermogen. Daarnaast adviseert de Private Banker over tal van andere financiële en fiscale zaken voor haar klanten zoals financieren, betalingsverkeer en dagelijkse bankzaken. De Private Banker wordt in zijn rol ondersteund door een team van professionals zoals een Assistent Private Banker, Portfolio Manager, Pensioenspecialist en Kredietspecialist.

De term private refereert naar de dienstverlening die meer maatwerk en persoonlijk is dan de op de massa gebaseerde dienstverlening van de Retail Bank. De mate waarin de dienstverlening maatwerk en persoonlijk is is afhankelijk van de wensen van de klant. Zo heeft de ene klant behoefte om op basis van het ontvangen vermogensadvies zelf zijn of haar vermogen te beheren. Een ander laat het beheer van het vermogen graag over aan zijn of haar Private Banker.

De Private Banker investeert doorlopend in de lange termijn relatie met klanten om zodoende een vertrouwensrelatie op te bouwen. Daarnaast heeft de Private Banker een belangrijke rol in het verder uitbreiden van de klantenportefeuille met vermogende particulieren.

Profiel Private Banker

Een goede Private Banker is een netwerker en adviseur pur sang. Hij of zij verdiept zich in de persoonlijke situatie van de klant, bouwt een vertrouwensband op en komt op basis van het klantbelang tot een gedegen vermogensplan en maatwerkadvies.

  • Minimaal HBO niveau
  • Enige jaren werkervaring in de financiële dienstverlening
  • Kennis van en ervaring met beleggen, kredieten, betalingsverkeer, spaarproducten en fiscaliteiten
  • DSI- en FFP certificering
  • Actieve netwerker met commerciële vaardigheden en klantfocus
  • Aantoonbaar succesvol in acquisitie
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Ondernemend en gedreven om de klantenportefeuille te laten groeien.

De functie Private Banker vind je bij een gespecialiseerde Private Bank of een Private Bank als onderdeel van een universele bank.

Klik hier voor vacatures Private Banker