Buckaroo lanceert mobiele betaaloplossing Tap to Pay

05 juli 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Buckaroo heeft de mobiele betaaloplossing Tap to Pay gelanceerd. De app stelt ondernemers en bedrijven in staat om hun mobiele telefoon te gebruiken als volwaardige pinterminal, waardoor pintransacties op een laagdrempelige en betaalbare manier kunnen worden verwerkt.

Met Tap to Pay kunnen ondernemers dus geautoriseerde pintransacties uitvoeren met hun mobiele telefoon. Alles wat met een reguliere pinterminal kan, kan ook met de nieuwe Buckaroo-app: betalingen ontvangen via een bankpas, een andere telefoon en wearables (smartwatches). Daarnaast is het ook mogelijk om te retourpinnen. 

“Tap to Pay is een zeer laagdrempelige oplossing voor ondernemers om op locatie snel en veilig contactloze betalingen te accepteren met hun eigen mobiele apparaten”, vertelt Jelle Hoes (Chief Technology Officer bij Buckaroo).

Buckaroo lanceert mobiele betaaloplossing Tap to Pay

“Denk bijvoorbeeld aan horeca, marktkooplieden, taxichauffeurs en kioskhouders, maar ook grotere organisaties met veel mobiele verkooppunten zoals pakketbedrijven, bezorgdiensten en goede doelen”, vervolgt Hoes. “Omdat er geen afzonderlijk pinterminal meer nodig is, wordt betaalverwerking voor deze ondernemers gemakkelijker en besparen ze kosten.”

Tap to Pay is beschikbaar voor Android-toestellen met een NFC-chip en binnenkort ook voor iOS. Buckaroo legt daarnaast uit dat het voor klanten in de nabije toekomst mogelijk is om Tap to Pay te koppelen aan hun webshop, online kassa- en voorraadbeheersysteem en om online betalingen toe te voegen.