ASN Bank betreedt markt van autoverzekeringen

19 juni 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Naar aanleiding van een succesvolle pilot onder zo’n honderd klanten voegt ASN Bank een autoverzekering toe aan zijn assortiment. De autoverzekering volgt, net als de eerder geïntroduceerde woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering, uit de samenwerking met a.s.r..

Hoewel autorijden bepaald niet als duurzaam bestempeld kan worden, past de introductie van de ASN Autoverzekering wel degelijk bij de missie van ASN Bank om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar te maken.

“We moedigen de transitie op het gebied van mobiliteit aan”, legt Patrick van den Bos (verantwoordelijk voor ASN Verzekeren) uit. “Het verduurzamen van vervoer is noodzakelijk.”

ASN Bank betreedt markt van autoverzekeringen

Tegelijkertijd stipt Van den Bos aan dat de realiteit nog altijd zo is, dat veel Nederlanders de auto pakken. “Laten we er dan in ieder geval voor zorgen dat het verzekeren van die auto’s op een zo duurzaam mogelijke manier gebeurt. Van noodzakelijk kwaad naar noodzakelijk goed, noem ik dat.”

Herstellen geniet de voorkeur

Om de autoverzekering ook daadwerkelijk duurzamer uit te kunnen voeren heeft de bank een aantal ‘groene’ voorwaarden bekendgemaakt.

Zo wordt er via de verzekering altijd de voorkeur gegeven aan herstellen in plaats van vervangen, worden de meest vervuilende auto’s uitgesloten en kunnen klanten geen gebruik maken van een tweedegezinsautoregeling (een kortingsstructuur om meerdere auto’s binnen één huishouden bij dezelfde verzekeraar onder te brengen).

Daarnaast worden de verzekeringspremies door a.s.r. belegd in overeenstemming met de duurzaamheidscriteria van ASN Bank en besteedt de duurzame bank 10% van de verzekeringsinkomsten aan innovatieve, duurzame projecten die ASN Bank zelf initieert.

ASN Bank en a.s.r. werken sinds 2021 samen met als doel om de schadeverzekeringsmarkt verder te verduurzamen. De autoverzekering is een toevoeging aan drie reeds beschikbare duurzame schadeverzekeringen van a.s.r. voor aansprakelijkheid, inboedel en opstal.

De Autoverzekering kan, net als de overige verzekeringen die ASN Bank aanbiedt, enkel online via ASN Bank aangevraagd worden.