BLG Wonen start met bedrijfshypotheek

31 mei 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BLG Wonen breidt zijn diensten uit naar de zakelijke markt. Met de lancering van de Bedrijfshypotheek kunnen klanten nu niet alleen voor huizen, maar ook voor zakelijke panden een hypotheek aanvragen. Hiermee treedt de hypotheekaanbieder in de voetsporen van twee andere merken van de Volksbank, RegioBank en SNS.

Het bedrijf voorziet met de stap in een toenemende vraag. “Door te investeren in een eigen bedrijfspand kunnen ondernemers hun concurrentiepositie versterken en blijven groeien in een steeds dynamischer zakelijk landschap”, vertelt Frank Soede (directeur van BLG Wonen). “We zien dat hier vraag naar is bij het groeiende aantal ondernemers en ook hypotheekadviseurs zien deze ontwikkeling.”

Na zeventig jaar actief te zijn op de particuliere woningmarkt, zet BLG Wonen nu dus zijn eerste stappen op de zakelijke markt. Uit onderzoek van BLG Wonen blijkt dat hypotheekadviseurs de vraag naar zakelijke hypotheken zien toenemen. Van de 500 ondervraagde onafhankelijke adviseurs biedt de helft al zakelijke hypotheken aan. Van de andere helft overweegt 81% dit in de toekomst te doen.

BLG Wonen start met bedrijfshypotheek

Bijna 77% van de ondervraagde hypotheekadviseurs ziet dan ook een meerwaarde in het verstrekken van zakelijke hypotheken door BLG Wonen. Betrouwbaarheid en een goede reputatie worden door hen genoemd als belangrijke factoren in deze overweging. Op de vraag welk product de beste aanvulling zou zijn op het aanbod van BLG Wonen wordt de Bedrijfshypotheek het vaakst genoemd, waarbij flexibiliteit, transparantie en een soepel acceptatiebeleid voorop staan.

Om de nieuwe dienst te ondersteunen, introduceert BLG Wonen ook de Zakelijke Specialisten - experts die er zijn om hypotheekadviseurs te assisteren bij complexe financieringsaanvragen en fungeren als sparringpartners.

“Transparantie en waarborging vormen de kern van de Bedrijfshypotheek van BLG Wonen”, vult Dennis Karacan (Product Owner Zakelijke Financieringen bij de Volksbank) aan. “Met duidelijke voorwaarden en transparante rentetarieven hebben adviseurs en klanten helderheid en zekerheid. In het aanvraagproces combineren we persoonlijk contact met het beste van digitaal, waardoor klanten snel en gemakkelijk een offerte kunnen ontvangen."