Handelsbanken boekt winst van €19,3 miljoen over eerste kwartaal 2024

17 mei 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Handelsbanken Nederland heeft zijn financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2024 bekendgemaakt: €19,3 miljoen winst. Dit betekent een daling van 11% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De inkomsten van de bank zijn gestegen met 4%, wat resulteerde in een totale omzet van €46,9 miljoen. De kosten stegen echter met 20% naar €24,7 miljoen, waardoor het operationele resultaat lager uitvalt in vergelijking met het voorgaande jaar.

De gemiddelde totale kredietportefeuille, bij Handelsbanken Nederland bestaande uit woninghypotheken en vastgoedfinancieringen, groeide in het eerste kwartaal met 1% naar €8,75 miljard.

Handelsbanken boekt winst van €19,3 miljoen over eerste kwartaal van 2024

In een reactie op de resultaten, laat CEO Roland van Pooij weten dat de trend in box 3, waarbij veel investeerders hun vastgoed verkopen en hun lening aflossen, zich doorzet. De markt van woninghypotheken en zakelijke vastgoedfinancieringen laat daarnaast een lichte verbetering zien.

Verder zijn de rente-inkomsten licht toegenomen en stegen de inkomsten uit vermogensbeheeractiviteiten.

 “Voor het tweede kwartaal zijn we voorzichtig in onze verwachtingen”, vervolgt Van Pooij. “Maar we zijn ervan overtuigd dat wij als nichebank met ons unieke bedrijfsmodel, waarin persoonlijk relatiebankieren centraal staat, goed gepositioneerd zijn om onze positie in hypotheken, vastgoedfinancieringen, vermogensbeheer en sparen verder te versterken.”