ECB werft 1.000 nieuwe bankiers voor nieuwe taken

25 augustus 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Europese Centrale Bank (ECB) zoekt 1.000 talentvolle bankiers voor haar nieuwe toezichtstak. De toezichttak is een nieuwe afdeling van de ECB, die toezicht gaat houden op zo’n 130 banken in Europa. In haar zoektocht naar nieuwe medewerkers werft de centrale bank uit Frankfurt ook onder Nederlandse banken die actief zijn in en rond Frankfurt. Dat meldt het Financieele Dagblad.

ECB lonkt met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

DE ECB wordt binnenkort officieel ook bankentoezichthouder. Dat betekent dat ze meer werknemers nodig heeft. In totaal gaat het om 770 toezichthouders en 230 andere medewerkers. Om talentvolle bankiers, met name controllers en risicomanagers, aan te trekken hanteert de ECB aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. En volgens het FD heeft dit effect. Bankmedewerkers van commerciële banken, met name in Duitsland, zouden de overstap maken naar de ECB. Zo merkt ING dat de ECB werknemers weglokt. 'Vooral voor mensen aan de kant van risicomanagement en finance is de ECB een fantastische kans om een groot Europees instituut op te bouwen', aldus directeur Roland Boekhout van de Duitse ING-dochter Diba.

Naast bankiers zoekt de ECB ook advocaten en consultants. De centrale bank zou al medewerkers aangetrokken hebben van adviesbureau EY.

Inwonersaantal Frankfurt groeit

De toezichtafdeling van de Europese Centrale Bank zal gevestigd blijven in de Eurotower in Frankfurt, ook nadat in 2014 een nieuw ECB hoofdkantoor zal zijn voltooid. Door de uitbreiding van het takenpakket van de ECB en de instroom van nieuwe medewerkers krijgt Frankfurt er dagelijks zestig nieuwe inwoners bij, aldus het FD. Daarmee is Frankfurt een van de snelst groeiende steden van het land.