CEO Gita Salden vertrekt bij BNG Bank

20 februari 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

BNG Bank moet op zoek naar een nieuwe CEO. Gita Salden vertrekt naar De Nederlandsche Bank, waar ze toe zal treden tot de directie. Bij de toezichthouder wordt ze verantwoordelijk voor het toezicht op Verzekeraars en Pensioenfondsen en voor het toezicht Horizontale Functies en Integriteit.

Salden trad in 2018 in dienst van BNG Bank als voorzitter van de Raad van Bestuur, waarna ze in 2022  werd herbenoemd als CEO van de bank voor een termijn van vier jaar. Al met al heeft ze meer dan zes jaar aan het roer gestaan bij BNG Bank.

De vertrekkend CEO laat weten trots te zijn op de geboekte resultaten. “Het mooiste compliment komt van onze klanten, die in een recent stakeholderonderzoek aangeven dat zij ons een betrouwbare en onmisbare partner vinden voor de vraagstukken waar zij voor staan.”

CEO Gita Salden vertrekt bij BNG Bank

“Ik blijf mij inzetten voor het maatschappelijke belang en de rol die de financiële sector hierin heeft te spelen, maar dan vanuit een ander perspectief, in de directie van DNB”, aldus Salden.

Unieke positie

RvC-voorzitter Huub Arendse bedankt Salden voor haar bewezen diensten. “Onder haar leiding is de strategie aangescherpt, de organisatie verder geprofessionaliseerd en heeft BNG Bank haar unieke positie in het publieke domein gehandhaafd.”

“We zijn er trots op dat Gita deze mooie functie in de directie van DNB gaat vervullen en wensen Gita heel veel succes in haar nieuwe functie”, sluit Arendse af.

De Raad van Commissarissen van BNG heeft de zoektocht naar de opvolgers inmiddels in gang gezet.

Ervaring

Tegelijkertijd wordt er vanuit DNB verheugd gereageerd op de komst van Salden. President Klaas Knot legt uit dat Salden een schat aan maatschappelijke en bestuurlijke ervaring meeneemt.

"Haar brede kennis van de financiële sector, opgedaan bij BNG Bank en het ministerie van Financiën, zal een waardevolle bijdrage leveren aan het versterken van ons toezicht."