ING stapt voor verkoop verzekeringsproducten over naar Allianz Direct

04 december 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

ING heeft bekendgemaakt dat het vanaf volgend jaar verzekeringsproducten van Allianz Direct aanbiedt. Dat betekent tegelijkertijd dat er (grotendeels) een einde komt aan de samenwerking met Nationale-Nederlanden; het bedrijf dat de afgelopen tien jaar zijn producten via de oranjebank aanbood.

Het nieuwe aanbod omvat een selectie van zakelijke verzekeringsproducten voor mkb’ers en zzp’ers. Ondernemers kunnen vanaf volgend jaar via de ING-app of -website verzekeringen afsluiten op het gebied van onder meer auto, beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid, gebouwen, inventaris en goederen en rechtsbijstand.

“De samenwerking met Allianz Direct stelt ons in staat om ondernemers hoogwaardige verzekeringen aan te bieden, tegen een scherpe prijs en goede voorwaarden”, legt Laurens de Vos (Directeur Business banking bij ING) uit. “Op deze manier kunnen onze klanten zonder zorgen zaken blijven doen, terwijl ze financieel veerkrachtiger zijn in het geval van een tegenvaller.”

ING stapt voor verkoop verzekeringsproducten over naar Allianz Direct

Allianz Direct-CEO Philipp Kroetz stipt aan dat zijn bedrijf met ING een sterke strategische partner heeft gevonden om zijn producten en diensten beschikbaar te stellen “voor een breder scala aan klanten in Europa”.

“Samen gaan we de uitdaging aan om ‘execution only’-verzekeringsproposities te ontwikkelen voor ING. We streven ernaar om het meest competitieve digitale verzekeringsaanbod te bieden, met de beste producten en prijzen, de beste klantervaring en toonaangevende technologie.”

Nationale-Nederlanden

Hoewel ING de komst van Allianz als strategische partner heeft bekendgemaakt, betekent dat niet dat de banden met Nationale-Nederlanden volledig zijn doorgesneden. De bank blijft na 2024 als distributeur het aanspreekpunt voor de lopende zakelijke verzekeringen. Daarnaast blijft de oranjebank particuliere verzekeringen van het bedrijf verkopen.