InsingerGilissen benoemt Iris van de Looij als Hoofd Investment & Client Solutions

15 november 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Iris van der Looij is de nieuwe Hoofd Investment & Client Solutions van InsingerGilissen. Van der Looij volgt daarmee Marjolijn Breeuwer op, die na een dienstverband van 25 jaar heeft besloten haar carrière buiten de bank te vervolgen.

De kersverse Hoofd Investment & Client Solutions is vooral bekend vanwege haar rol als algemeen directeur bij branchevereniging DUFAS – een functie die ze vijf jaar “met succes” vervulde. In een verder verleden werkte ze onder meer voor Fortis MeesPierson, ABN AMRO Private Banking, Theodoor Gilissen en European Private Bankers (voorloper van Quintet Private Bank).

In haar nieuwe rol zal Van der Looij zich richten op de verdere ontwikkeling van de beleggingsdienstverlening van InsingerGilissen en moederbedrijf Quintet Private Bank. Daarnaast wordt zij verantwoordelijk voor de kredietverlening van de bank en de dealingroom-activiteiten in Nederland.

InsingerGilissen benoemt Iris van de Looij als Hoofd Investment & Client Solutions

Van de Looij gaat deel uitmaken van het management team van InsingerGilissen, alsook van het management team ICS van Quintet Private Bank.

“Je verwacht niet snel bij een oude werkgever terug te keren”, legt Van der Looij uit over haar transfer. “Maar de potentie van InsingerGilissen in de Nederlandse markt, de kwaliteit van het management team dat daar op dit moment aan het roer staat, en de mogelijkheden om de beleggingsdienstverlening in Quintet-verband verder te verbreden en verdiepen, maken dat ik heel veel zin heb in deze stap.”

“Na jarenlang op het snijvlak van beleid en regelgeving te hebben gewerkt, sta ik te popelen om weer met klanten aan de slag te gaan”, aldus de nieuwste aanwinst van InsingerGilissen.

Diepe kennis

“Iris heeft zich jarenlang bewezen als een leider in de markt voor vermogensbeheer”, voegt InsingerGilissen-CEO Frank Koster toe. “We zijn dan ook erg blij met haar komst. Haar diepe kennis van de Nederlandse markt en gerelateerde maatschappelijke trends, Europese regelgeving en duurzaam beleggen in het bijzonder, voegen veel waarde voor ons toe. Ik kijk ernaar uit om met haar samen te gaan werken aan een nog betere beleggingsdienstverlening.”

Tot slot richt Koster zich ook op Van der Looij’s voorganger. “Ik wil Marjolijn bedanken voor haar toewijding, deskundigheid en collegialiteit. Ik wens haar alle geluk en succes in haar verdere loopbaan.”