BlueMark positief over Global Impact Pool van Van Lanschot Kempen

09 augustus 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Het impact raamwerk van de Global Impact Pool van Van Lanschot Kempen is positief beoordeeld door BlueMark – een aanbieder van onafhankelijke impactverificatie voor de markt van impact- en duurzame investeringen. Het raamwerk ontving drie maal een ‘advanced’ (beperkt ruimte voor verbetering) en viermaal een ‘high’ (enkele mogelijkheden voor verbetering).

De Global Impact Pool heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan 5 van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Zo draagt de pool onder meer bij aan betaalbare, goede gezondheidszorg & financiële diensten, het verduurzamen van de voedselketen en betaalbare en duurzame energie.

“De Global Impact Pool helpt onze klanten te navigeren door de grote transities van de huidige tijd”, legt co-portfoliomanager Ralph Engelchor uit. “De afgelopen vijf jaar hebben we hard gewerkt aan het continu verbeteren van onze processen.”

Principle / Alignment

Van Lanschot Kempen wilde dan ook graag extern toetsen in hoeverre men daarin geslaagd was. “De onafhankelijke verificatie door Bluemark geeft ons de bevestiging dat ons, door impact gedreven beleggingsproces, een solide basis biedt voor het realiseren van positieve impact via onze investeringen.”

“Deze beoordeling sterkt ons om met vol vertrouwen voor onze klanten door te bouwen aan ons track record en impact verder op te schalen”, aldus Engelchor.