Fourthline vult Raad van Bestuur én Raad van Toezicht aan

15 mei 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Peter Grausgruber is de nieuwe Chief Financial Officer van Fourthline. Tegelijkertijd maakte de AML-fintech bekend dat het Bob Geiman heeft toegevoegd aan Raad van Toezicht.

Te beginnen met de nieuwe CFO. In zijn laatste functie was Grausgruber de Group CFO van Bitpanda; een marktplaats voor digitale activa. Fourthline omschrijft zijn nieuwe CFO als een persoon met een “schat aan ervaring” en een “diepgaand begrip” van de branche vanuit het oogpunt van de klant.

“Hij gelooft sterk dat regelgeving zal blijven toenemen en impact zal hebben op de groei. De expertise van Grausgruber zal van cruciaal belang zijn om de groei van het bedrijf te stimuleren en het naar een hoger volwassenheidsniveau te tillen.”

Peter Grausgruber en Bob Geiman - Fourthline

Grausgruber zelf verheugt zich op zijn nieuwe functie. "Door de groeiende betekenis van naleving en regelgeving vanuit het perspectief van de klant te hebben gezien, kijk ik ernaar uit om die ervaring naar het team te brengen en onze cliënten voortdurend innovatieve oplossingen te blijven leveren."

Bob Geiman

Naast de aanstelling van de nieuwe CFO, maakte Fourthline ook bekend dat het Bob Geiman heeft toegevoegd aan zijn Raad van Toezicht. Geiman kan bogen op bijna dertig jaar ervaring in de (fin)tech sector. Zo is Geiman één van de medeoprichters van Confirm; een softwarebedrijf voor mobiele identiteitsverificatie als dienst dat werd overgenomen door Facebook.

“Als zodanig heeft Bob een diepgaand begrip van de sector waarin Fourthline opereert”, legt de fintech uit. “Evenals van de behoeften van klanten, de verwachtingen van regelgevers en de sleutels tot het succesvol opschalen van een bedrijf in de identiteitsruimte.”

"De AI-gedreven oplossingen van Fourthline hervormen de manier waarop financiële instellingen KYC- en AML-naleving benaderen”, voegt Geiman over zijn aanstelling toe. “Ik ben verheugd om lid te worden van het team en te helpen bij het begeleiden van de groei en innovatie van het bedrijf als lid van de Raad van Toezicht."

Ambitieuze doelen

Fourthline-CEO Krik Gunning is blij met de benoeming van het tweetal. “We zijn verheugd dat Peter en Bob zich bij ons leiderschapsteam voegen. Peters ervaring bij het opschalen van Bitpanda zal van onschatbare waarde zijn, terwijl we blijven groeien en volwassener worden als bedrijf.”

“Bob brengt een schat aan ervaring mee in het opbouwen en opschalen van technologiebedrijven en heeft een diepgaand begrip van wat nodig is om een toonaangevend bedrijf in de identiteitsruimte te bouwen.”

“We zijn ervan overtuigd dat zijn inzichten ons zullen helpen onze ambitieuze doelen te bereiken. We kijken ernaar uit om samen te werken aan het bevorderen van het toekomstige succes van Fourthline”, aldus Gunning.