Fourthline ontvangt kapitaalinjectie van €50 miljoen

05 april 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Het Nederlandse Fourthline heeft €50 miljoen opgehaald bij nieuwe en bestaande institutionele investeerders. De KYC-fintech wil het opgehaalde vermogen gebruiken om zijn software te verbeteren en zijn verkoopteam te versterken.

De digitale KYC-checks van Fourthline helpen Europese banken en andere gereguleerde financiële instellingen in hun strijd tegen witwassen en fraude. Fourthline voert alle controles uit met behulp van algoritmes en AI, waarbij de identiteit van de klant die een financieel product aanvraagt binnen één minuut vastgesteld kan worden.

De nieuwe investering helpt Fourthline de eigen software verder te ontwikkelen. Sinds de lancering in 2018 is het bedrijf jaarlijks met meer dan 80% gegroeid. En dat is nodig ook. Fourthline-CEO Krik Gunning wijst erop dat er momenteel jaarlijks zo’n €1,7 biljoen wordt witgewassen.

Fourthline ontvangt kapitaalinjectie van €50 miljoen

“Om het tij van financiële criminaliteit te keren, is een hele reeks KYC-, AML- en fraudebestrijdingstechnologieën ontwikkeld”, vervolgt Gunning zijn uitleg. “Tegelijkertijd zorgt nieuwe wet- en regelgeving ervoor dat de druk op banken en financiële instellingen is toegenomen.”

Volgens de topman schieten veel technische en losstaande softwareoplossingen nog altijd tekort in compliance. “Bij Fourthline bieden we financiële instellingen juist één oplossing die bedrijven helpt om enerzijds compliance te zijn anders financiële criminaliteit te bestrijden.”

Meer AML-gerelateerd nieuws is te vinden op de AML-themapagina van banken.nl.