Gitte van Haaren nieuwe topbestuurder ABN AMRO Hypotheken

08 mei 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gitte van Haaren is benoemd tot Chief Executive Officer van ABN AMRO Hypotheken. In haar nieuwe functie is ze eindverantwoordelijk voor de particuliere hypotheekportefeuille van de bank en al zijn dochterondernemingen. Van Haaren volgt Claire Dumas op, die in maart de overstap naar NIBC Bank maakte.

De kersverse CEO van de hypothekenafdeling begon haar loopbaan in 1992 bij de Rabobank. Ze heeft sinds die tijd zowel lokaal, centraal als bij hypothekendochter Obvion diverse commerciële en bestuurlijke functies bekleed.

Binnen Obvion was ze als lid van de management board verantwoordelijk voor de organisatie-eenheid Operations. In deze hoedanigheid was ze verantwoordelijk voor een optimaal en verantwoord klantacceptatie- en kredietverleningsproces, zowel bij verstrekking als tijdens het beheer van hypotheken.

Gitte van Haaren, CEO, ABN AMRO Hypotheken Groep

In haar laatste functie als Chief Compliance Officer Retail Nederland was zij medeverantwoordelijk voor het voldoen aan wet- en regelgeving en het bevorderen van het compliant gedrag en klantbelang binnen de Rabobank.

Van Haaren is verheugd met haar nieuwe uitdaging. “Ik kijk er naar uit om samen met een gedreven en ambitieus ABN AMRO team de transitie naar een meer duurzaam en toekomstbestendig wonen mogelijk te maken waarbij klantbelang voorop staat.”

Specifieke kennis én ervaring

”We zijn blij Gitte van Haaren in deze functie te kunnen benoemen”, voegt Annerie Vreugdenhil (CCO Personal & Business Banking bij ABN AMRO) toe. “Ze heeft ruim dertig jaar ervaring en een brede kennis op het gebied van bankieren.”

“Als COO binnen Rabobank hypotheekdochter Obvion heeft zij bovendien specifieke kennis en ervaring opgedaan op het gebied van kredietverlening en hypotheken. Wij kijken ernaar uit om met haar samen te werken en wensen Gitte veel succes in haar nieuwe functie.”