Colibri Energy ontvangt kapitaalinjectie van ABN AMRO SIF

24 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Het Sustainable Impact Fund van ABN AMRO heeft meegedaan aan een groeifinancieringsronde voor Colibri Energy. Het is de eerste keer dat het investeringsfonds van de bank geld pompt in een bedrijf dat zich specialiseert in de energieopslag in batterijen.

Met de kapitaalinjectie hoopt ABN AMRO SIF de ontwikkeling en groei van Colibri Energy te ondersteunen. Het bedrijf is een leverancier van lithium-ion batterijen voor logistieke voertuigen op luchthavens en in de industrie. Door hun wagenpark uit te rusten met kwalitatieve accupakketten kunnen de eigenaren en exploitanten hun CO2-uitstoot verminderen en de totale eigendomskosten verlagen.

De luchtvaartindustrie is een van de meest vervuilende sectoren wereldwijd en staat onder druk om de uitstoot te verlagen. Het grondvervoer wordt in dit opzicht dan ook gezien als “laaghangend fruit”.

Colibri Energy ontvangt kapitaalinjectie van ABN AMRO SIF

Colibri Energy is volgens het ABN AMRO SIF een pionier op het gebied van het leveren van geïntegreerde software. Daarmee wordt niet alleen de levensduur van batterijen verlengd, maar ook onderhoud op afstand mogelijk gemaakt, waardoor de logistiek van het wagenpark geoptimaliseerd kan worden.

“We geloven dat elektrificatie en energieopslag cruciaal is voor de overgang naar een duurzaam energiesysteem”, legt Thijs Nijland (investeringsmanager bij ABN AMRO SIF) uit. “De fondsbeheerders zijn onder de indruk van het enorme potentieel van duurzame energieopslag en de brede waaier aan toepassingen, en kijken actief naar meer investeringskansen op dit gebied.”