Minister van Financiën Sigrid Kaag op werkbezoek bij de Volksbank

23 februari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Hoog bezoek voor de Volksbank afgelopen week. Niemand minder dan Sigrid Kaag kwam een kijkje in de keuken nemen bij zowel de SNS als ASN Bank. Aldaar werd de minister van Financiën niet opgevangen met ‘gemoedelijke fakkels’, maar met een kop koffie en een plakje cake.

Doel van het werkbezoek was om te zien en ervaren hoe de Volksbank – nog altijd volledig eigendom van de Staat – maatschappelijke impact maakt en hoe men bijdraagt aan de diversiteit in de Nederlandse bancaire sector.

Zo ging Kaag op bezoek bij één van de winkels van SNS Bank, waar ze met franchisenemer Chi van Dijck sprak over het belang van een bank met persoonlijke aandacht en over de aanwezigheid van filialen dichtbij de klant. De aanwezigheid van fysieke locaties zou namelijk helpen om de financiële dienstverlening voor ieder toegankelijk te houden.

Minister van Financiën Sigrid Kaag op werkbezoek bij de Volksbank

Op een locatie van ASN Bank was er vervolgens aandacht voor enkele maatschappelijke thema’s waar het moederbedrijf zich hard voor maakt: waaronder duurzaamheid, woontoegankelijkheid, financiële zorg en een inclusieve samenleving.

“We waarderen het dat minister Kaag tijd heeft vrijgemaakt voor een bezoek aan de Volksbank”, legt CEO Martijn Gribnau uit. “We kijken terug op een waardevolle dag met ruimte voor persoonlijke ontmoetingen, informele gesprekken en het over en weer delen van kennis en inzichten.”