Alleen Rabobank terug te vinden in top 10 meest favoriete werkgevers van Nederland

23 november 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Alleen Rabobank heeft een plekje in de top tien van meest favoriete werkgevers van Nederland 2022 weten te bemachtigen. De bank daalde ten opzichte van de ranking van vorig jaar met twee plekken en is ditmaal op de achtste plek terug te vinden.

Het is de vijfde keer dat Graspr – een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van recruitment marketing en employer branding – onderzoek deed naar de meest favoriete werkgevers van Nederland. Aan het onderzoek namen ruim 10.000 respondenten deel die via een afspiegeling van de Nederlandse arbeidsmarkt (CBS) geselecteerd zijn.

Hoewel Rabobank met een achtste plek in de lijst een puike prestatie levert, eindigde de bank niet hoog genoeg om aanspraak te maken op een top-drie plek in de categorie ‘Finance’. Opvallend genoeg eindigt er geen één financiële dienstverlener in de top drie qua meest favoriete financiële werkgevers.

Alleen Rabobank terug te vinden in top 10 meest favoriete werkgevers van Nederland

Wie eindigde wel op het podium? De gemeente (goud), Belastingdienst (zilver) en overheid (brons) – drie werkgevers die ook vorig jaar de top drie vormden.

Uit het onderzoek blijkt dat de overheid met afstand de meest populaire werkgever van Nederland is. Zo eindigden de overheid in de categorieën data science, juridisch, IT en bij banken op de eerste plek. De overheid eindigde ook in de vorige edities op de eerste plek.