Winst Handelsbanken Nederland stijgt naar €38,5 miljoen

26 oktober 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Handelsbanken Nederland zet zijn groei onverminderd door en heeft over de eerste drie kwartalen een nettowinst van €38,5 miljoen gepresenteerd.

In vergelijking met de eerste drie kwartalen van vorig jaar stegen de inkomsten van de Nederlandse tak van Handelsbanken met 13% naar €101,6 miljoen. Daartegenover staat een kostenstijging van 12% naar €56,9 miljoen (een jaar geleden ging het nog om €50,7 miljoen). Al met al boekt de bank een nettowinst van €38,5 miljoen (3% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (€37,3 miljoen).

“In een onzekere markt heeft de groei van Handelsbanken Nederland zich in de eerste drie kwartalen onverminderd voortgezet”, legt Roland van Pooij uit. De CEO van Handelsbanken Nederland legt uit dat de rentebaten van de verstrekte hypotheken en vastgoedfinancieringen het afgelopen kwartaal verder toenamen en dat ook de toevertrouwde spaar- en depositogelden verder groeiden.

Winst Handelsbanken Nederland stijgt naar €38,5 miljoen

Wel zou onrust op de beurs voor een dalende fee- en commissie-inkomsten via dochteronderneming Optimix Vermogensbeheer hebben gezorgd. Desondanks is Van Pooij positief over de toekomst. “We kijken vol vertrouwen uit naar de resultaten in het laatste kwartaal van dit jaar, waarin we streven naar verdere groei op het gebied van hypotheken, vastgoedfinancieringen, vermogensbeheer, spaargelden en deposito’s.”

Handelsbanken streek in 2013 neer in Nederland. In totaal heeft de financiële dienstverlener 28 kantoren in Nederland en telt het 353 werknemers. De Zweedse bank staat bekend als zeer conservatief en heeft met 19,4% een relatief hoge kapitaalbuffer. Directeuren ontvangen – net als het personeel – geen bonussen.