Amelia Albert Salgado benoemd tot Chief Compliance Officer bij Van Lanschot Kempen

22 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Van Lanschot Kempen heeft Amelia Albert Salgado tot Chief Compliance Officer benoemd. In haar functie zal ze rapporteren aan Chief Risk Officer Wendy Winkelhuijzen.

Salgado komt over van ING, waar zij in haar laatste rol werkzaam was als Non-Financial Risk Lead. Daarvoor heeft ze ruim vijf jaar bij BinckBank gewerkt, onder meer als Chief Risk Officer. In een verder verleden vervulde Salgado diverse leidinggevende functies bij ABN AMRO op het gebied van riskmanagement en audit.

Wendy Winkelhuijzen is verheugd met de komst van Salgado. De huidige Chief Risk Officer en bestuurslid van Van Lanschot Kempen noemt Salgado een ervaren compliance professional die gewend is om te opereren in een veranderde omgeving.

Amelia Albert Salgado benoemd tot Chief Compliance Officer bij Van Lanschot Kempen

“De eisen op het gebied van regelgeving en ook de verwachtingen vanuit de maatschappij zijn constant in ontwikkeling en ik ben ervan overtuigd dat Amelia met haar ruime ervaring van grote toegevoegde waarde is bij het verder verankeren van compliance in onze organisatie. We wensen Amelia veel plezier in haar nieuwe functie en ik kijk uit naar onze samenwerking”, aldus Winkelhuijzen.