Van Lanschot Kempen partner van Grachtenfestival

30 augustus 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen heeft zich voor vier jaar verbonden als corporate partner aan het Grachtenfestival, het grootste klassieke muziekfestival van Nederland dat onlangs zijn vijfentwintigste editie heeft gevierd.

Het festival beleefde zijn eerste (vierdaagse) editie in 1998 en is sindsdien uitgegroeid tot een tiendaags evenement dat niet meer weg te denken valt in aanloop naar het culturele seizoen. Jonge muzikale talenten in klassieke muziek en jazz krijgen de kans om zich op een podium te presenteren aan het publiek.

De organisatie van het festival wil midden in de samenleving staan en door een gevarieerd podium te bieden laat het de diversiteit in de metropool Amsterdam zien. “Wij willen gastvrij zijn naar de verschillende muzikale genres op het podium en naar het publiek waarvoor we spelen. Iedereen moet zich welkom voelen om te kunnen deelnemen”, aldus de organisatie.

Van Lanschot Kempen partner van Grachtenfestival

Het festival vestigde de afgelopen vijfentwintig jaar een stevige reputatie en een eigen signatuur waar de visie van de organisatie op voortbouwt. “Onze kracht is het scouten, selecteren, uitdagen en programmeren van talentvolle musici en het faciliteren van een podium dat past bij hun ontwikkeling. Zo bouwen wij aan een breed netwerk en helpen wij glansrijke carrières lanceren.”

Excelleren en presenteren aan een groot publiek

In een reactie op de samenwerking zegt Marie-Luce de Bree, directeur Grachtenfestival, blij te zijn met het partnerschap. “Het Grachtenfestival is er trots op Van Lanschot Kempen als partner aan zich te binden. Met deze steun kan het Grachtenfestival jonge musici een uniek podium en platform bieden om op te excelleren en zich te presenteren aan een groot publiek.”

Ook Richard Bruens, lid van de Raad van Bestuur Van Lanschot Kempen, onderstreept het belang van de samenwerking. “Als wealth manager zetten wij ons in om waarde te creëren, niet alleen financieel maar ook maatschappelijk. Daarbij hebben we altijd oog voor de volgende generaties. Met dit partnerschap ondersteunen wij niet alleen de ontwikkeling van talenten, maar maken wij ook de gratis buurtconcerten van het festival mede mogelijk.”