Paula Mooij gepromoveerd tot CEO ABN AMRO Verzekeringen

19 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Chief Commercial Officer Paula Mooij is per 1 oktober 2022 de Chief Executive Officer van ABN AMRO Verzekeringen (AAV). Mooij is daarmee de opvolger dan Edwin Grutterink, die benoemd is tot directeur Schade Intermediair bij Nationale-Nederlanden.

De aankomend CEO begon haar carrière als management trainee bij ABN AMRO en heeft sindsdien verscheidene senior managementfuncties bekleed, waaronder als Districtsdirecteur Retail, Regiodirecteur Hypotheken en Managing Director Skillpool Hypotheken.

Sinds 1 april vervulde ze de topfunctie van Chief Commercial Officer bij de joint venture. AAV legt uit dat ze vanuit deze functie belangrijke stappen heeft gezet binnen het strategisch commercieel domein. Daarnaast is ze in die periode verantwoordelijk geweest voor de huidige strategie “om de beste digitale en klantgerichte verzekeraar van Nederland te worden”.

Paula Mooij, CEO, ABN AMRO Verzekeringen

Maurice Koopman, CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen, is verheugd met de ‘promotie’ van Mooij. “Met haar expertise, ervaring en persoonlijkheid is zij de juiste persoon om ABN AMRO Verzekeringen te leiden en de ingezette koers door te zetten.”

ABN AMRO Verzekeringen is een joint venture tussen NN Group (51%) en ABN AMRO (49%) die verzekeringsproducten en – diensten aanbiedt aan meer dan één miljoen particuliere en zakelijke klanten.