ABN AMRO – ODDO BHF uitgeroepen tot Best Benelux Broker

12 september 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Joint venture ABN AMRO – ODDO BHF is met de neus in de boter gevallen bij de verkiezingen van de zakelijke uitgever Institutional Invester. De partners sleepten niet alleen de titel Best Benelux Broker in de wacht, maar eindigde ook bovenaan in de vier subcategorieën Research, Sales, Trading & Execution en Corporate Acces. Alsof dat niet genoeg is, werd werknemer Cor Kluis ook nog eens uitgeroepen tot Best Analyst.

Uiteraard is Wim Gille “enorm trots” op dit resultaat. Volgens de hoofd Research van ABN AMRO – ODDO BHF laat de ranglijst zien dat ABN AMRO er goed aan heeft gedaan om zijn krachten te bundelen met het platform van ODDO BHF. “Ik wil bij deze onze institutionele klanten bedanken voor het vertrouwen in ons dat ze via de enquete van Institutional Investers hebben uitgesproken.”

ABN AMRO en ODDO BHF sloten één jaar geleden een strategisch partnership af, waarin de equity brokerage dienstverlening van beide bedrijven in de Benelux werd samengevoegd. Binnen de joint venture is ABN AMRO verantwoordelivjk voor de aandelenresearch voor de Benelux, institutionele sales, toegang tot bedrijven en de handelsactiviteiten. Op zijn beurt bracht ODDO BHF een platform voor gestroomlijnde orderuitvoering in.

Toekomstplannen

Het oorspronkelijke doel van de samenwerking was het ontwikkelen van een betere dienstverlening aan zowel zakelijke als institutionele klanten rond aandelenmarkten, zakelijke bemiddeling en de aan- en verkoop van aandelen. Hoewel de joint venture zich met name richt op de Benelux zijn er ambitieuze plannen om in de toekomst uit te breiden naar Duitsland.

Bij de aankondiging van het partnership legde Christophe Tadié (Managing Partner van ODDO BHF en hoofd Corporates & Markets) uit dat het tweetal samen in staat was om een sterk brokerage-platform in Europa te bouwen.

“Het effectenbedrijf speelt een belangrijk rol in de geschiedenis van ODDO BHF en is onderdeel van ons DNA. We willen onze klanten een breder aanbod diensten en deskundigheid bieden”, aldus Tadié een jaar geleden.