ABN AMRO voegt aandelendienst samen met Frans-Duitse partij ODDO BHF

18 september 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een significante verandering binnen de aandelendivisie van ABN AMRO. Het segment dat diensten levert aan grote bedrijven – equity brokerage – gaat een strategische samenwerking aan met ODDO BHF. Samen met de Frans-Duitse partij wil men zich actief richten op de Benelux, met de ambitie om uit te breiden naar Duitsland.

Deze meest recente ontwikkeling binnen ABN AMRO is opnieuw een bevestiging van de strategie die enkele jaren geleden al werd ingezet: doen waar men goed in is en dat specifiek in Noord-West Europa. Volgens de bank zijn beide partijen binnen hun eigen marktsegment toonaangevend, wat een fusie op het oog vrij logisch maakt. Elk van de partijen krijgt een gelijk belang binnen de nieuwe organisatie, die door het leven zal gaan als ABN AMRO-ODDO BHF, met Amsterdam als uitvalsbasis. 

De samenwerking biedt volgens ABN AMRO meerdere voordelen aan grote zakelijke klanten. Zo groeit voor investeerders het aanbod aan hoogwaardige aandelenresearch naar ruim 500 fondsen en neemt het eigen distributienetwerk om aandelen te plaatsen voor corporate klanten toe tot meer dan 600 institutionele partijen, verdeeld over Europa en de Verenigde Staten.

Bij monde van bestuurder Rutger van Nouhuijs geeft ABN AMRO aan trots te zijn op de samenwerking. “We zijn in onze thuismarkt een leidende partij als het gaat om equity brokerage. Door de handen ineen te slaan met een toonaangevende professionele pan-Europese broker zoals ODDO BHF, die ons dienstenaanbod aanvult, versterken we onze positie en kunnen we de dienstverlening aan onze klanten verder verbeteren. Daarnaast biedt de samenwerking kansen voor verdere groei in Noordwest Europa.” 

Want hoewel de eerste aandacht komt te liggen op de Benelux zijn er ambitieuze plannen om uit te breiden richting Duitsland, Europa’s grootste economie. “We kijken ernaar uit om met ABN AMRO te gaan samenwerken. De nieuwe combinatie brengt teams, expertise en markten samen die elkaar aanvullen”, aldus Christophe Tadié, Managing Partner van ODDO BHF en hoofd Corporates & Markets. “Hierdoor kunnen we in Europa een sterk brokerage-platform bouwen. Het effectenbedrijf speelt een belangrijk rol in de geschiedenis van ODDO BHF en is onderdeel van ons DNA. We willen onze klanten een breder aanbod diensten en deskundigheid bieden.”

Daarmee zijn alle goede voornemens en wederzijdse liefdesverklaringen reeds uitgesproken. Het is echter nog wel wachten op goedkeuring van de toezichthouders.