KAS Bank lanceert Insurer Monitor voor inzicht in KPIs

07 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Direct inzage in de actuele Key Performance Indicatoren van beleggingsportefeuilles en een breed scala aan managementinformatie voor verschillende groepen gebruikers. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat is wat KAS Bank beoogd met de introductie van hun Insurer Monitor.

Uiteenlopende informatiebehoeften

Bestuurders, Finance & Control, Risk en andere afdelingen hebben uiteenlopende informatiebehoeften. De interface van de Insurer Monitor maakt het mogelijk dat gebruikers grafische weergaven, tabellen en rapportages kunnen creëren. Van high level KPI’s en sturingsinformatie voor bestuurders, tot informatie op regel- en transactieniveau voor de Financiële Administratie.

KAS BANK - Insurer Monitor

24/7 inzicht in dat en managementinformatie

Het dashboard combineert data rondom beleggingen met informatie over kasstromen tot risk- en compliance monitoring informatie. Daardoor heeft de klant 24 uur per dag inzicht in data en managementinformatie met betrekking tot beleggingsportefeuilles.

Performance controle en benchmarking

Op basis van eigen KPI’s kan de klant bijvoorbeeld de performance van assetmanagers controleren en oordelen of de manager zich houdt aan de afgesproken beleggingsrestricties. Ook brengt de portal exposures in valuta, sectoren of tegenpartijen in kaart, inclusief een doorkijk op regelniveau in eigen en externe beleggingsfondsen.

In control middels optimale informatievoorziening

“Met deze app zijn klanten 24/7 op de hoogte van o.a. hun liquiditeitspositie. Wij hebben deze app ontwikkeld in samenwerking met een groep klanten die het dashboard uitgebreid heeft getest. Op die manier komen wij tegemoet aan een duidelijke behoefte in de markt voortdurend ‘in control’ te zijn door een optimale informatievoorziening”, aldus KAS BANK CEO Albert Röell tegenover Banken.nl.

Lees het uitgebreide interview met KAS BANK CEO Albert Röell op Banken.nl.