Erwin Dreuning: ‘Stad en Stater kunnen elkaar versterken in de zoektocht naar talent’

03 augustus 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Stater viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Een bijzondere mijlpaal die onder meer wordt gevierd met een interview met CEO Erwin Dreuning en de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius – gesprekspartners die elkaar niet toevallig treffen, aangezien Stater gevestigd is in Amersfoort. In de 25 jaar dat het bedrijf bestaat, heeft het een sterke relatie ontwikkeld met de stad die zijn thuisbasis vormt.

De hypotheekadministrateur is de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot de grootste dienstverlener binnen de Nederlandse hypotheekmarkt. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 1.400 medewerkers in dienst, is operationeel in drie landen en heeft zo’n 40% van alle hypotheken in Nederland in beheer.

Wat Stater betreft blijft het daar niet bij. Het bedrijf heeft zijn blik inmiddels gevestigd over de landsgrenzen. De sterke lokale betrokkenheid van Stater in Amersfoort blijft echter voor altijd bestaan. “Hier liggen onze roots, deze stad is onderdeel van ons DNA”, aldus Dreuning.Stad en Stater kunnen elkaar versterken in de zoektocht naar talent

In het interview bespreken de heren niet alleen de speciale band tussen Stater en Amersfoort, maar ook wat de toegevoegde waarde is die het bedrijf de stad heeft te bieden – en andersom. De burgemeester legt uit dat de groei van Stater gepaard gaat met de groei van de stad. “Dit bedrijf heeft natuurlijk een enorme toegevoegde waarde voor de werkgelegenheid in de stad. Het is belangrijk dat mensen in de buurt kunnen werken en voor Stater biedt dat kansen. Want een belangrijke uitdaging van vandaag is: waar haal je je personeel vandaan?’

De relatie is echter niet alleen gebaseerd op de positieve wisselwerking op het gebied van werkgelegenheid. Bolsius geeft aan dat Stater middels de sponsoring van de VathorstRun en de jarenlange ondersteuning van Matchpoint ook maatschappelijk betrokken is met de lokale omgeving. “Iets terugdoen voor de gemeente waarin we actief zijn vinden we oprecht belangrijk”, legt Dreuning uit. “Het is voor ons een kleine moeite, maar het kan veel betekenen. We kijken altijd eerst naar Amersfoort, ook als we iets organiseren.”

Stater en Amersfoort maken zich dan ook op voor een verdubbeling van de jarenlange en vruchtbare samenwerking, al vermoedt Dreuning dat hij het gouden jubileum niet zal meemaken. “Wij zijn van plan nog lang door te gaan en onze groeiambities waar te maken. Stad en Stater kunnen elkaar daarin versterken, zeker op het gebied van talent. Amersfoort is oprecht een heel fijne stad om in te wonen én te werken”, besluit de CEO van Stater.