Bitvavo zwengelt discussie cryptotoezicht aan

07 juni 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Nederlandsche Bank moet strenger toezicht houden op cryptobedrijven die in Nederland actief zijn. Althans, dat stelt Bitvavo. Het crypto-handelsplatform is van mening dat de toezichthouder momenteel nog te weinig doet om de Nederlandse consument te beschermen.

Bitvavo beargumenteert dat buitenlandse cryptobedrijven (in tegenstelling tot Nederlandse partijen) zich niet bij DNB hoeven te registreren – zo is Bitvavo zelf ook een geregistreerd handelsplatform. Dit verschil zou het voor DNB moeilijk maken om toezicht te  houden op buitenlandse partijen die zich wel richten op de Nederlandse consument.

Bitvavo zwengelt discussie crypto-toezicht aan

Het lijkt er echter op dat de toezichthouder inmiddels wakker is geschud, zo schreef het Financieele Dagblad onlangs dat DNB voor het eerst had ingegrepen bij illegaal opererende cryptobedrijven. “Goed om horen”, stelt Bitvavo-CEO Mark Nuvelstijn. “Als Bitvavo zijn wij groot voorstander van het nog verder reguleren van de cryptomarkt. In onze ogen zorgt dit voor meer bescherming van de consument én eerlijke concurrentie.”

De CEO van het handelsplatform moedigt DNB dan ook aan om zijn toezicht verder te verscherpen en in te grijpen wanneer nodig. “Dit geldt voor Nederlandse partijen, maar zeker ook voor partijen uit het buitenland die actief zijn in Nederland. We gaan graag met DNB in gesprek om samen te werken aan het maken van passende afspraken om de cryptomarkt in Nederland veilig en eerlijk te houden.”