VI Company stelt Maryn Conen aan als Chief Technology Officer

22 april 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maryn Conen is de nieuwe Chief Technology Officer bij VI Company. VI Company is een fintech die zich specialiseert in het maken, bouwen en onderhouden van bedrijfskritische websites en applicaties voor financiële instellingen, onder andere voor ING, BNP Paribas en PGGM. Met de komst van Conen wil het bedrijf koers zetten om zijn interne expertise te verstevigen en naar een hoger niveau te tillen.

De kersverse CTO is geen onbekende voor VI Company. Zo werkte hij in 2014 namens Cardano (waar hij ruim tien jaar werkte) samen met de developers van VI Company aan de PensionSim – een simulator die een digitaal financiële realiteit nabootst en bestuurders leert omgaan met langetermijnrisico’s.

“Maryn brengt met zijn jarenlange ervaring bij Cardano als quant, developer en later als CTO een enorme hoeveelheid kennis en expertise met zich mee”, legt Kees de Koning (CEO en oprichter van VI Company) uit. “Daarnaast heeft hij een fantastische combinatie van pragmatiek, financiële achtergrond, empathisch vermogen en een durf om een technische visie te definiëren en uit te voeren. Toen binnen Cardano en nu bij VI Company.”

Marijn Conen, Chief Technology Officer, VI Company

Enabler

“VI Company heeft nooit een CTO gekend”, vervolgt De Koning zijn uitleg. “Maar de fase en volwassenheid waarin wij ons nu bevinden, is het een zeer aangename aanvulling binnen het fantastische team van bijna vijftig ambitieuze collega’s.” Conen kan zijn ervaring dan ook goed gebruiken om zich de komende tijd vast te bijten in de technische uitdagingen binnen het bedrijf.

Zo wordt van de CTO verwacht dat hij zich in deze nieuwe rol onder andere gaat focussen op het optimaliseren van de software development teams, het implementeren van nieuwe technologieën en het kanaliseren van de ambitie en kennis van zijn collega’s.

“Dat ga ik doen als enabler”, stelt Conen. “Door er eerst voor te zorgen dat developers en engineers zin hebben en houden in hun werk en dat ze zich persoonlijk verder kunnen ontwikkelen. Een groot deel van het team waar ik in 2014 mee samenwerkte is er nog steeds. Ik heb er dan ook erg veel zin in om weer met hen te werken.”