Fourthline breidt bestuur uit met Fleur de Roos en Eelco-Jan Boonstra

11 april 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Fourthline heeft de aanstelling van Fleur de Roos als General Counsel en Eelco-Jan Boonstra als Chief Commercial Officer aangekondigd. Na een uiterst succesvol jaar – Fourthline behaalde in 2021 een omzetgroei van 170% – vond de fintech het hoogtijd worden om zijn leiderschapsteam te versterken.

Fleur de Roos kan bogen op ruim vijftien jaar ervaring in de financiële sector. Zo vervulde ze functies bij Clifford Chance, Flow Traders en de Autoriteit Financiële Markten. De kersverse General Counsel – een functie die nog niet eerder bestond bij Fourthline – moet toezicht houden op alle relevante juridische zaken binnen het bedrijf.

“Ik ben verheugd om bij Fourthline aan de slag te gaan”, legt De Roos uit. “Voor mij is dit een geweldige kans om alle ervaringen die ik tijdens mijn professionele carrière heb opgedaan samen te brengen. Ik kijk ernaar uit om een langdurige impact te hebben op Fourthline, zowel tijdens als na de groeifase.”

Fourthline breidt bestuur uit met Fleur de Roos en Eelco-Jan Boonstra

De fintech legt vervolgens uit dat Eelco-Jan Boonstra een indrukwekkende staat van dienst heeft op het gebied van groei en succes. “Zijn uitgebreide kennis van de sector is van cruciaal belang bij de aanhoudende uitbreiding van Fourthline”, aldus de fintech. Men wijst daarbij naar de “spectaculaire commerciële groei” van Boonstra’s vorige werkgever Mambu (een softwarebedrijf voor de bancaire sector). Voor Mambu bekleedde Boonstra verschillende leidinggevende functies bij onder andere Teradata, Datameer, AppMachine en Qlik.

Volgens Boonstra bood Fourthline hem een kans die hij niet kon afslaan. “De combinatie van het product van het bedrijf, de timing van de markt en de briljante mensen die bij Fourthline werken, bieden een ijzersterke basis voor exponentiële groei. Ik kijk ernaar uit om op lange termijn succes op te bouwen met het Fourthline-team en om onze groeireis te versnellen.”

Klaar voor volgende groeifase

Onder de vleugels van Boonstra’s voorganger – Duco van Lanschot – maakte de fintech een behoorlijke groei door. Zo verwelkomde Fourthline afgelopen jaar onder andere Trade Republic, Nationale Nederlanden en DeGiro als nieuwe klanten. Al met al sloot Fourthline 2021 af met een omzetgroei van 170%.

“Met de twee belangrijke nieuwe medewerkers leggen we de basis voor de volgende fase van onze groei”, stelt Fourthline-CEO en medeoprichter Krik Gunning. “We zijn enorm verheugd om zowel Eelco-Jan als Fleur in het team te verwelkomen. We zijn ervan overtuigd dat de ervaring en kennis van Eelco-Jan een belangrijke bijdrage zullen leveren om de volgende stap in onze commerciële ontwikkeling te maken. Tegelijkertijd zal Fleur’s expertise ervoor zorgen dat we blijven investeren in het versterken van onze afdelingen Legal, Risk, Compliance en Audit.”