Van Lanschot Kempen neemt na twaalf jaar afscheid van CFRO Constant Korthout

30 maart 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Constant Korthout stopt na drie termijnen als lid van de Raad van Bestuur en Chief Financial en Risk Officer bij Van Lanschot Kempen. De private bank heeft daarnaast besloten om de functie van Korthout in de toekomst op te splitsen in twee afzonderlijke functies. De bank heeft de opvolgers van Korthout al klaar staan: Wendy Winkelhuijzen (Chief Risk Officer) en Jeroen Kroes (Chief Financial Officer) starten per 1 september met hun nieuwe functie.  

“We zijn Constant zeer dankbaar voor zijn enorme bijdrage aan het succes van de organisatie”, legt RvC-voorzitter Frans Blom uit. “De afgelopen drie termijnen is onder leiding van Constant een zeer solide kapitaalpositie opgebouwd met een laag risicoprofiel en uitstekende financiële resultaten. Als allround bestuurder is hij ook succesvol betrokken geweest bij voor ons belangrijke projecten en functies buiten zijn financiële aandachtsgebied. Dit is een mooi moment om de nieuwe generatie na hem de ruimte te bieden. We gaan hem missen als zeer ervaren en betrouwbare bestuurder.”

Ook Korthout erkent dat het tijd is voor de volgende fase in zijn werkzame leven. “Van Lanschot Kempen heeft in de afgelopen twaalf jaar een grote transitie doorgemaakt, van een universele bank naar een gespecialiseerde wealth manager. We hebben een succesvolle kapitaalstrategie geïmplementeerd, met een goed dividend voor de aandeelhouders en ruimte voor overnames. Ik heb hier al die jaren met veel plezier aan gewerkt. Het maakt mij trots dat mijn opvolgers uit de eigen organisatie voortkomen en ik wens hen hierbij veel succes.”

Wendy Winkelhuijzen, Jeroen Kroes en Constant Korthout

Vol vertrouwen

De kersverse CRO – Wendy Winkelhuijzen – startte in 2001 bij Van Lanschot Kempen als analist bij de corporate finance.afdeling. In de loop der jaren heeft zij verschillende functies vervuld binnen de organisatie, waaronder lid van het Management Team van Private en Business Banking, teamlid bij de strategische heroriëntatie van de private bank in 2013 en Investor Relations Manager. Momenteel is Winkelhuijzen de Managing Director Strategy & Corporate Development.

Jeroen Kroes (Chief Financial Officer) werkt al 25 jaar bij Van Lanschot Kempen. Ook de nieuwe CFO begon als analist bij corporate finance. Daarnaast heeft hij verschillende functies gehad binnen de organisatie van de vermogensbeheerder. Zo was hij projectleider van de strategische heroriëntatie om daarna benoemd te worden in zijn huidige functie van Managing Director Finance, Reporting & en Control.  

RvC-voorzitter Blom laat weten dat men zeer verheugd is met de benoemingen van Winkelhuijzen en Kroes. “Wendy heeft een duidelijk mening die zij met tact kan overbrengen; zij is analytisch, gedisciplineerd, nauwgezet en effectief in haar optreden. Jeroen heeft een goede antenne voor wat er speelt binnen de organisatie, is goed benaderbaar en empathisch, en een echte teamspeler. Met deze uitstekende kandidaten uit de eigen organisatie zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet.”