Oyens & Van Eeghen ondergaat naamsverandering

07 februari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

De eeuwenoude vermogensbeheerder Oyens & Van Eeghen – opgericht in 1797 – gaat voortaan door het leven als Delen Private Bank. Daarmee neemt de vermogensbeheerder de naam over van het Belgische moederbedrijf, dat het bedrijf begin 2016 overnam. Het ‘kersverse’ Delen Private Bank laat zijn harde ondergrens voor klantvermogens los en wil zich daarmee profileren onder een nieuwe generatie klanten.  

Het ging de afgelopen jaren hard voor Oyens & Van Eeghen. Sinds 2018 nam het beheerd vermogen met 150% toe tot ruim één miljard euro. Volgens directielid Bart Tishauer is die stijging voor gelijke delen toe te schrijven aan organische groei, het positieve beurseffect en het gevolg van de overname en vlotte integratie van Nobel Vermogensbeheer. Het verzoek voor de officiële naamsverandering kwam dan ook vanuit Oyens & Van Eeghen zelf.

Volgens Eric Lechien (CFO van het Belgische moederbedrijf) vormde de één miljard vermogen onder beheer een symbolisch moment om onder de nieuwe naam verder te gaan. “De tijd is rijp om vanaf nu te gaan opereren onder één en dezelfde naam. Zoals het een trotse moeder betaamt, koesteren we gezonde ambities voor onze Nederlandse dochter. Ze is uitstekend gepositioneerd voor verdere groei in Nederland.

Frederik Kalff en Bart Tishauser

Mededirectielid Frederik Kalff legt daarbij uit dat de twee organisaties de afgelopen zes jaar succesvol naar elkaar toe zijn gegroeid. “Zowel qua beleggingsoplossingen als qua strategische keuzes hebben we tot nu toe bewezen dat we samen buitengewoon sterk staan. Onze klanten – vooral ondernemers, families en young professionals – hebben onze flexibiliteit en slagkracht, bijvoorbeeld qua digitalisering, duidelijk kunnen ervaren.”

Geen instapgrens

Waar andere private banken werken met een minimaal instapvermogen, was dit niet het geval bij Oyens & en Van Eeghen. De vermogensbeheerder stelde in 2016 al de instapgrens (destijds nog €500.000) voor nieuwe klanten bij. Onder de nieuwe naam wil de private bank nadrukkelijker inspelen op dit onderscheid. De financieel dienstverlener stelt tot slot dat de naamsverandering geen verdere impact heeft voor zijn klanten.

Het Financieele Dagblad schrijft dat Oyens & Van Eghen een aantal roerige jaren achter de rug heeft, nadat de bank in 2009 nieuw leven was ingeblazen. “Een poging om een zakenbank op te zetten liep in 2012 uit op een miljoenenverlies en ook in 2013 en 2014 lukte het niet om zwarte cijfers te schrijven.” In 2016 kwam de vermogensbeheerder dus in Belgische handen terecht, waarna het weer in rustiger vaarwater terechtkwam..