Outvie organiseert ESG Risk Management webinar

18 januari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Outvie organiseert op 20 januari een Environmental, Social en Governance (ESG) Risk Management webinar met Gerrit Jan van den Brink als gastheer en spreker. Van den Brink is onder meer hoogleraar Risk Management aan de Goethe Universiteit in Frankfurt.

Het opleidings- en evenementeninstituut organiseert de webinar – en bijbehorende praktijkopleiding ‘ESG Risk Management’ – vanwege een “aankomende tsunami aan ESG-regelgeving” voor financiële instellingen.

Outvie verwijst daarbij naar een onderzoek van De Nederlandsche Bank, waaruit blijkt dat een meerderheid van de financiële instellingen nog niet beschikt over een adequate inbedding van duurzaamheidsrisico’s in het risicobeheer. Tevens zouden financiële instellingen het volgens Outvie lastig vinden om duurzaamheidsrisico’s te meten en daarover te rapporteren.

Outvie organiseert ESG Risk Management webinar

Een barrière die weggenomen moet worden, aldus Outvie. “De nieuwe ESG-eisen kunnen vergaande consequenties hebben. Veel ondernemingen moeten hun businessmodel aanpassen om de CO2-ambitie te kunnen bereiken. Juist nu is het noodzakelijk om een lange termijn ESG-visie te ontwikkelen.”

Het introducerende digitale webinar vindt plaats op 20 januari van 13:00 tot 13:45. ‘Orde op zaken scheppen: Waar gaat het over en wat moet u weten?’, ‘ESG wordt via de financiële sector omgezet, wat betekent dat voor deze sector?’ en ‘Hoe ziet het tijdsplan eruit?’ zijn de onderwerpen die door Van den Brink besproken worden.

Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven.