ABN AMRO Sustainable Impact Fund investeert in INNAX

18 januari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

ABN AMRO heeft bekendgemaakt dat het vanuit het Sustainable Impact Fund (SIF) een belang heeft genomen in INNAX. INNAX is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzaamheidsadvies en -oplossingen, bijvoorbeeld om gebouwen energiezuiniger te maken.

INNAX beleeft dit jaar zijn parelen jubileum. In de dertig jaar dat het bedrijf bestaat heeft het zich volgens ABN AMRO ontwikkeld tot een belangrijke speler op de markt van verduurzaming. INNAX gebruikt “innovatieve en datagedreven” oplossingen om woningen en gebouwen te realiseren die “duurzaam, gezond en toekomstbestendig zijn”. In totaal werken er 250 mensen bij het bedrijf.

“We kennen INNAX goed omdat we vanuit de bank al lang en intensief met hen samenwerken om onze gebouwen ‘Paris proof’ te maken”, legt Frederik Deutman (co-head ABN AMRO SIF) uit. “Er deed zich nu een kans voor om aandelen in INNAX over te nemen en die kans hebben we benut. Daarnaast stellen we ook groeikapitaal ter beschikken. INNAX is een prachtig gevestigd bedrijf dat actief is in een markt die veel kansen biedt en heel goed aansluit bij de score van ons fonds.”

ABN AMRO Sustainable Impact Fund investeert in INNAX

Ook INNAX-oprichter en directeur Philip Blaauw is verheugd met de instap van SIF. “Met het SIF én ABN AMRO kunnen we onze missie waarmaken: het versnellen van de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Gezamenlijk kunnen we echt voor sustainable impact zorgen en de hoognodige stappen zetten van milieu-denken naar milieu-doen.