ABN AMRO’s Circl ontvangt internationale architectuurprijs

19 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Circl – het duurzame paviljoen van ABN AMRO op de Zuidas – heeft van de Urban Land Institute (ULI) een ULI Award for Excellence ontvangen. De prijsuitreiking vindt plaats op de herfstbijeenkomst van ULI in Chicago. Een jaar geleden won ABN AMRO met Circl ook al de ULI Europe Award for Excellence, waardoor het hoofdkantoor van de bank automatisch meedong naar de wereldwijde variant.

In totaal zijn er negen winnaars verkozen en vijf eervolle vermeldingen toegekend door een multidisciplinaire jury met ruime ervaring in vastgoed en landinrichting, waaronder ontwikkeling, financiering, planning, stedelijk ontwerp, architectuur en landschapsarchitectuur.

Circl ontving van de jury veel lof vanwege de baanbrekende duurzaamheidsaanpak. “Waarmee in aansluiting op de principes van de circulaire economie een volledig emissievrij pand gebouwd is, dat wereldwijd als educatief middel voor ontwikkelaars kan dienen.”

Toonbeeld van circulaire architectuur 

Circl-Directeur Merijn van den Berg is trots op de onderscheiding. “Wat een geweldige aanmoediging om verder te blijven investeren in betere en gezondere gebouwen, en CO2-emissies nog verder terug te dringen.”

Circl werd – als toonbeeld van duurzame architectuur – in 2017 opgeleverd. De bank koos bewust voor Circl zonder ‘e’ als naam. “Je hebt de ‘e’ niet nodig om de naam uit te spreken. Een belangrijk uitgangspunt van circulariteit is dat wat je niet nodig hebt, weggelaten kan worden”, aldus de uitleg van ABN AMRO destijds.