BUX maakt fractioneel beleggen mogelijk

05 januari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

BUX heeft fractioneel beleggen geïntroduceerd. Met de nieuwe optie wil de broker alle beleggers de mogelijkheid bieden om in bedrijven te investeren die vanwege hun hoge koers onbereikbaar blijven. BUX legt uit dat het voor veel beleggers met een kleinere portemonnee onmogelijk was om te beleggen in een bedrijf als Amazon (met een koers boven de $3000) en tegelijkertijd een gediversifieerd portfolio op te bouwen. De nieuwe optie stelt beleggers dan ook in staat om met een kleiner bedrag een stuk van een aandeel te kopen.

De broker beargumenteert zijn nieuwe optie aan de hand van recent onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten. Uit dat onderzoek bleek dat meer dan 50% van de Nederlandse beleggers minder dan €25.000 heeft belegd. “Stel, een belegger met een budget van €10.000 wil ook graag in Amazon ($3000) beleggen en koopt één Amazon aandeel. Dan bestaat 30% van het beleggingsportefeuille gelijk uit Amazon.”

Een onwenselijke situatie volgens BUX, omdat experts juist adviseren beleggingen zo veel mogelijk te spreiden. Fractioneel beleggen biedt dan ook een oplossing om alsnog (fracties van) aandelen van hoge aandelenkoersen op te nemen in een gediversifieerd portfolio, ook voor mensen met een minder groot budget.

BUX maakt fractioneel beleggen mogelijk

Eerste instantie is fractioneel beleggen alleen mogelijk bij de honderd meest populaire Amerikaanse aandelen bij BUX Zero. Beleggers kunnen zich vanaf €10 ‘inkopen’ bij Amerikaanse bedrijven zoals Tesla, Alphabet en Amazon. In de nabije toekomst is het de bedoeling dat er – naast het vergroten van het huidige Amerikaanse aandelenpakket – ook ETF’s en Europese aandelen beschikbaar worden gesteld.

Een betere financiële toekomst

“Bij BUX hebben wij als missie om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken op een betaalbare manier”, legt BUX-CEO Yorick Naeff uit. “Met de lancering van fractioneel beleggen introduceren we een vorm van beleggen die in de VS al door veel mensen wordt benut, als eerste broker in Nederland.”

“Beleggers kunnen nu ook kleine portemonnee een gediversifieerd beleggingsportfolio opbouwen met fracties van aandelen van bedrijven als Tesla, Alphabet en Amazon. Dit kan meer dan de helft van de Nederlandse beleggers die zelf beleggen op de beurs helpen aan een grondiger gediversifieerd portfolio en een betere financiële toekomst op de lange termijn.