Overname BUX door ABN AMRO formeel afgerond

10 juli 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

ABN AMRO heeft succesvol de overname van neobroker BUX afgerond. De transactie, die al aangekondigd werd in december 2023, is definitief na goedkeuring van de toezichthouder. Hiermee wordt BUX een volledige dochteronderneming van ABN AMRO.

BUX richt zich op gebruiksvriendelijke en toegankelijke beleggingsoplossingen voor een breed publiek. Door sterk te focussen op innovatie heeft de neobroker snel terrein gewonnen onder de nieuwe generatie beleggers. Veel – voornamelijke jonge – mensen hebben de afgelopen jaren met BUX hun eerste stappen in de beleggingswereld gezet, omdat het platform hen eenvoudige tools en educatieve content biedt om hun financiële toekomst vorm te geven.

Met de overname van BUX vergroot ABN AMRO zijn digitale aanbod aanzienlijk, daarnaast biedt BUX toegang tot essentiële middelen, beleggingsexpertise en ondersteuning voor verdere innovatie en groei. BUX blijft de eigen naam en identiteit houden, maar zal wel het 'endorsed logo' van ABN AMRO aan zijn branding toevoegen.

Overname BUX door ABN AMRO formeel afgerond

“Samen met BUX kunnen we klanten helpen om in een vroeg stadium grip te krijgen op hun financiële toekomst”, reageert Annerie Vreugdenhil (Chief Commercial Officer Personal & Business Banking bij ABN AMRO). “BUX maakt dit eenvoudig met hun innovatieve en gebruiksvriendelijke platform. We kijken uit naar verdere ontwikkelingen om ons aanbod te verbeteren voor toekomstige generaties.”

BUX-CEO Yorick Naeff sluit zich hierbij aan. “We geloven in het prioriteren van de financiële doelen van onze gebruikers en streven naar meer toegankelijkheid en betaalbaarheid in beleggen. Door onze samenwerking met ABN AMRO kunnen we hun uitgebreide expertise combineren met onze oplossingen voor een betere bediening van de nieuwe generatie beleggers.”

De twee partijen zijn momenteel bezig met het beter op elkaar aan laten sluiten van het productaanbod, wat moet leiden tot verbeterde toegankelijkheid en gebruikerservaring voor alle klanten. Beide partijen streven er dan ook naar om leidend te zijn in het aanbieden van beleggingsdiensten voor particulieren, zowel beginners als gevorderden.