KAS BANK wint twee European Custody Risk Awards

21 november 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KAS BANK heeft tijdens de prestigieuze European Custody Risk Awards ceremonie in Londen twee prijzen in ontvangst mogen nemen: Technology Innovation of the Year en Custodian of the Year.

Technology Innovation of the Year

Laurens Vis, Managing Director KAS BANK UK, nam de award ‘Technology Innovation of the Year’ in ontvangst. Volgens de jury heeft KAS BANK met de Pension Fund Monitor app een revolutie teweeg gebracht bij pensioenfondsen. KAS BANK heeft de informatiebehoefte van pensioenfondsen vertaald in een innovatieve oplossing, waardoor bestuurders actuele inzage hebben in de belangrijkste parameters van het pensioenfonds. Daarnaast heeft de bank met de app een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de educatie en besluitvorming van pensioenfondsbesturen.

Laurens Vis reageerde:
“KAS BANK wordt gewaardeerd voor haar innovatieve marktbenadering. Klantfocus staat centraal bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en hierdoor kunnen wij inspelen op specifieke behoeftes in een snel veranderend financieel landschap. Onze app is hier een goed voorbeeld van.”

Custodian of the Year – The Netherlands

Tamis Stuker, hoofd Institutional Services bij KAS BANK, nam de award voor ‘Custodian of the Year – The Netherlands’ in ontvangst. KAS BANK werd door de jury erkend om de pure-play strategie die al ruim voor de economische crisis een belangrijk onderdeel vormt van het bedrijfsmodel. Juist nu in tijden waarin het vertrouwen in de financiële sector laag is, wordt het lage risicoprofiel van de bank door haar klanten erkend. Tevens benadrukte de jury dat KAS BANK een belangrijke speler is in de Nederlandse financiële sector met uitgebreide kennis van wet- en regelgeving op zowel nationaal- als Europees niveau.

“Met deze award bevestigt de financiële markt dat KAS BANK een grote speler is in de Nederlandse pensioenmarkt; een positie die we ook nastreven in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland waar wij ook gevestigd zijn“ aldus Tamis Stuker.